İsmail sonuçtan hiç memnun değil

15 Aralık 2024 13:11

Ankara'dan İzmir'e seyahat etmek için babam; kendisi ve annem için Tokat Yıldızı isimli firmadan 04 Aralık 2024 tarihli 22:45’te kalkan seferden koltuk numaraları 2 ve 3 olan (toplam 700 TL) PNR7332688 numaralı 2 adet bilet aldı. Ancak sefer tarihinde yani 04 Aralık 2024 Çarşamba günü 17:22’de “seferinizde 1 saat rötar oluşmuştur” şeklinde bir mesaj aldık. Yani otobüs seferi 23:45’te kalkacak şekilde değiştirilmiş oldu. Fakat bu durumda ertesi gün yetişmeleri gereken randevuya yetişemeyeceklerinden Yeni Sivas Turizm’den 04 Aralık 2024 tarihli ve 22:30’de kalkan seferden PNR:2B550JB numaralı 2 adet bilet almak zorunda kaldılar.
Tokat Yıldızı isimli firmadan aldıkları bileti iptal ettirmek için aradıklarında ise firma temsilcisi 6 saate kadar yani aynı gün 16:45’e kadar online iptal seçeneğinin olduğunu ve kendilerinin de iptal edemeyeceklerini söyledi. Bizim tarafımızdan kaynaklanan keyfi bir iptal durumu olmamasına rağmen firma sorumluluğunu üstlenmedi ve bilet ücretlerini iade etmedi.
Daha sonrasında babam AŞTİ’ye gittiğinde yetkililerden; Yeni Sivas Turizm ve Tokat Yıldızı firmalarının aynı yazıhaneyi paylaştığını ve iptal ettirerek geri ödemesini istediğimiz biletlerin ücretinin iade edilebileceğini öğrendi. Bu işlem için ise E*** isimli bir beyefendinin yetkili olduğunu söylediler. Babam 1 haftadan uzunca bir süredir yazıhaneyi arayarak bu kişiye ulaşmak istese de hiçbir zaman ulaşamadı.
Sonuç olarak bizim dışımızda yani firmadan kaynaklanan bir nedenden dolayı ücretini ödediğimiz bir hizmetten faydalanmadık. Online iptal süresi imkanı ortadan kalktıktan sonra bu işlem yani rötar yapıldığı için online iptal edemedik ve randevumuza yetişmek için başka bir firmadan bilet almak zorunda kaldık. Tokat Yıldızı isimli firma ise kendi sorumluluğunu yerine getirmediği gibi aynı zamanda vermediği hizmetten dolayı da haksız kazanç sağlamış oldu. Bir haftadan uzun bir süredir de “nasıl olsa usanırlar ve bu işin peşini bırakırlar ve ücret iadesi istemezler” oyalama taktiği uyguladılar. Hâlâ da ücret iadesi için kimseye ulaşamıyoruz.

Emrah sonuçtan hiç memnun değil

06 Eylül 2024 13:25

21 Ağustos 2024 09:15
Tokat Yıldızı Otobüs Arızalandı Bahanesiyle Aktarma Yaptırmaya Mecbur Bırakıldık

31 Temmuz 2025 22:54