Yoğun Bakım Sürecinde İletişim Eksikliği Ve Sonuçsuz Bekleyiş

11 Aralık 2024 22:03

Annem, TOBB ETÜ Hastanesinde Dr. T***** A****'e kalp kapakçığı ameliyatı oldu. Ameliyat kararı alırken annem çok korktuğunu söylediğinde kendisi bize ameliyat riskinin sadece %2 olduğunu söyledi. Ameliyatın ertesi günü annemin durumu ile ilgili bizim bilgi alma çabalarımız sonucu yoğun bakim doktoru tarafından annemin bilinçli bir şekilde uyanamadığı bir sorun olduğu söylendi. Böyle bir durumda ameliyatı yapan Dr. T***** A****'in bizimle görüşmesini beklerken, biz kendisiyle görüşmek için çaba sarf ederek uzun süre sıra bekledik. Kendisi bize her hastanın bir uyanma vakti vardır, ben uyanacağını düzeleceğini düşünüyorum. Gibi tıp dışı bilimsel olmayan bir açıklama yaptı. Ne olduğu konusunda tahmini bile yoktu. Tabi hemen savunmaya geçerek kalp ameliyatı ile ilgili bir sorun yok, kalbi gayet iyi çalışıyor dedi. Sadece kalbin iyi çalışması ameliyatın başarılı sayılması için yeterli midir.
Annem tam 27 gün o hastanenin yoğun bakımından çıkamadı ve vefat etti. Entübeden dolayı MR çekemiyoruz gibi şeyler söylendi. Entübeden neden çıkamadığını sorduğumda ise hiçbir yanıt alamıyordum. Yoğun bakım sürecinin uzaması sonucunda peş peşe gelen enfeksiyonlar annemin son ölüm sebebi oldu. Ameliyatın ertesi günü gördüğümüz aynı zamanda hastanenin başhekimi olan Dr. T***** A****'i 27 gün boyunca bir daha hiç görmedik ve nedense kendisi bizimle bu süreçte bir daha hiç muhatap olmadı. Annem, yani ameliyatını yaptığı kendi hastası vefat ettiğinde bir başsağlığı bile dilemedi. Muhatap alınmayarak ben kalbi tamir ettim, gerisi beni ilgilendirmez şeklinde bir tavırla karşılaştık. Kendisi ameliyatlarında %2 nin çok çok üstünde çok sık komplikasyon yaşıyor olacak ki alışmış diye düşünüyor insan. Ne bir açıklama, ne bir başsağlığı... Anneme ne oldu. Ne biz bilebildik ne de doktorlar, sırlarıyla gitti annem. Ayaklarıyla yürüyerek geldiği hastaneden çıkamadı. Keşke götürmeseydim oraya diyorum. Sizler ameliyat kararı alırken hastaneyi, doktoru, kalp kapakçığı ameliyatı risk oranını her şeyi çok iyi araştırın, keşkeleriniz olmasın.

12 Aralık 2024 17:54 (Şikayetten 19 saat sonra)
Ayşe
Ayşe
13 Aralık 2024 18:52

Sizden cevap beklemiyorum. Ben ne yaşadıysam onu yazdım. Cevap bekleyeceğim bir durum yoktur. Cevap için çok geç artık.

Fatma
Fatma

Herkese aynı senaryoyu yazıyorlar demek

Pınar
Pınar

Aynılarını yaşadım şikayet var a da yazdım zaman aşımı diyerek yayınlamadılar annem 2017'de ameliyat oldu ve aynı senaryoyu yaşadık sağlık bizim gibi aynı durumu yaşayan bir çok hasta var başınız sağ olsun en kıymetlimi kaybettim 2017 den beri gözümden yaş hiç eksik olmadı

TOBB ETÜ Hastanesi Sorumsuz Davranışlar Ve Sonuçları

02 Ağustos 2024 14:14