Evrim sonuçtan memnun

Tire Devlet Hastanesi Sağlığımızı Emanet Ettiğimiz Doktorlar, İşini Ciddiye Almıyor.

25 Mart 2023 10:42

9 Mart Perşembe günü saat 13.00 te anneannemin bacağındaki acının tedavisi için, diz ameliyatını yapan, Tire devlet Hastanesi ortopedi bölümündeki doktor ***** ****** 'na götürdüm. Anneannem İ**** S***yı altı ay önce ameliyat eden ***** ******, muayene için gittiğimizde yüzümüze bile bakmadan üst bacağının acıdığını söylediğimiz halde röntgen filmi çektirmemizi istedi. Hareket bile etmekte zorlanan anneannemi yanlış yerinden diz kapağından film çektirdi. Ardından odasına gittiğimizde dizinin değil üst bacağının rahatsız olduğunu tekrar söylediğimizde bir kez daha röntgene bizi gönderdi. Anneannem ve ben onun yüzünden iki kez radyasyona maruz kaldık. Bu durumu odadaki diğer hastalar da dile getirdi onlara da yanlış röntgen çektirmiş. Doktor hastayı dinlemediği için ikişer kez röntgene gönderip insanları radyasyona maruz bırakıyor.
Ardından odasına tekrar gittiğimizde tek başına yürüyemeyen anneanneme bir şeyinin olmadığını kas ağrısıdır deyip ağrı kesici ilaçlar verdi.

İlaçları yazmadan önce anneannemin kullanmaması gereken alerji yapan ilaçların olduğunu ve bu bilginin yazılı olduğu kağıdı doktorun eline verdik hiç okumadı bile. Hasta bilgilerinde sistemde kullanmaması gereken ilaçlar görüldüğü halde anneanneme yasaklı ilaçlardan birini reçeteye yazmış. Anneannem ilacı içti, yarım saat içinde krize girdi bilincini kaybetti tuvalete yığılarak bayıldı. 85 yaşındaki dedemle yalnız yaşayan bu yaşlı kadına ilk müdahaleyi dedem yaptı. Tansiyonu 9-5 düşen baygın ve alerjiden şişmiş olan bu hasta kadına ambulans bir türlü göndermediler. En sonunda ambulans geldi ve anneannem bir gece boyunca müşahede altında tedavi edildi. O yasaklı ilacı yazan kendi doktoru  gelip de kendi hastasına bakmadı bile.

Bacağından hasta olan 75 yaş üstü bu kadını ölümden dondurduk. Bir doktor kendi tanıdığı bildiği hastasına, kullanmaması gereken yasaklı olan bir ilacı kendisine hatırlattığımız halde eline kağıt verdiğimiz ve sistemde görüldüğü halde bu ilacı bize verdi. Biz de doktorumuza güvenip kullandık. Anneannem ölümden döndü o kadın tüm vücudu şişti kızardı boğuluyordu bilincini kaybetti bütün gece hastahanede kaldı yaşadıklarımıza, o gece 9 Mart 2023 perşembeyi cumaya bağlayan gece Tire devlet hastanesinde görevli doktor hemşire ve diğer hastalar şahittir. Yazılan ilaçlar sistemde kayıtlı. Bu doktor cezasını almalı ki başka hastalarına bunu yapmasın, başka canlar yanmasın.

Doktorun İlgisiz Ve Saygısız Tavrı

29 Ocak 14:47