Figen sonuçtan hiç memnun değil

25 Haziran 2024 23:48

The Elsa firmasından 11.06.2024 tarihinde nişanım için özel dikim kıyafet siparişi oluşturdum. İstedikleri vücut ölçülerini tarafıma göndermiş oldukları örnek videolar rehberinde ilettim. 21.06.2024 tarihinde ürün elime ulaştı. Ürünü daha önce aynı elbiseyi kiralayan bir rent dress mağazada denemiş ve beğenmiştim. Ancak kıyafeti kiralamaktan vazgeçtim ve özel dikim sipariş verdim. Ne yazık ki sözde özel ölçülerime göre dikilmiş olan kıyafet fazlasıyla emanet durdu üzerimde. Göğüs kısmı dar ve iç kısımdan şekilsiz dikilmişti, dolayısıyla üzerime oturmuyordu. Ölçüm sürecinde göğüslerimin hafif sarkık ve ayrık olduğunu ve c kap kullandığımı taraflarına iletmiştim. Göğüs ölçüm gönderdiğim videolarda baz alınarak firma tarafından 80 olarak belirlenmişti. Çözüm sürecinde yetkili kişi tarafından arandığımda da kendilerince a ve b kap için glop ölçüsünün 75, c ve d kap için ise 80 olarak baz alındığı belirtilmişti. Tüm uğraşlar ve son derece usulsüz ve çözüm odaklı olmayan mesajlaşmalar neticesinde tadilat için ek ücret çıkabileceğini belirterek ürünü kendilerine iletmemi istediler. Ürünü iyi niyetlerine ve hakkaniyetle değerlendirip düzelteceklerine güvenerek taraflarına ilettim ki bu süreçte en az 3-4 tane gelinlik ve benzeri dikim evinden fikir almış, ne yazık ki kimsenin düzeltmeye yanaşmamasıyla ellerim boş geri dönmüştüm. İşin uzmanlarından genel olarak ürünün üst kısmının fazlasıyla hatalı dikildiği ve ürünün glop kısmının sökülerek baştan dikilmesi gerektiği yönünde geri bildirim almıştım. Ürünü tadilat için kendilerine gönderdiğimde ürünün defosunun kendi hatalarından kaynaklanmadığını, ölçümlerin tarafımızca yanlış gönderildiğini, glop kısmının büyütülmesi gerektiğini ve bunun için ek 2000 TL ödenmesi gerektiğini belirttiler. Oysa sorun küçük glop sorunundan ziyade aynı zamanda glopların eğri dikilmesindeydi ve ölçümlerin hepsi videolu olarak gönderilmişti. Üstelik bu tadilatı yaptıktan sonra da mesuliyet kabul etmiyoruz bizce üründe bir sıkıntı yok şeklinde tavırları vardı ki daha fazla para verip aynı usulsüz tavırlar ve yine hatalı bir ürünle karşılaşmak anlamına geliyordu. Bu durum. Yaşananlar neticesinde nişanım için ayrı bir kıyafet ayarlamaya karar vererek durumu hukuk danışmanıma ilettim.

profile profile profile
27 Haziran 2024 03:09 (Şikayetten 1 gün sonra)
Figen
Figen
16 Temmuz 2024 00:45

Nişanım için ilk denediğim rent dress mağazasından aynı ürünü kiraladım. Firma cevaben kiralama firmasında denediğim ürünün kendi bedenimden büyük olduğunu belirtmiş. Oysaki görüşmelerimizde denediğim kıyafetin glop ölçüsünün c kap olduğunu ancak kıyafet bel ve sırt kısmından biraz dar olduğu için daha rahat etmek adına ürünü kiralamak yerine özel dikim yaptırdığımı kendilerine belirtmiştim. Firma dikim hatasını kabul etmeyerek sorunu tamamen tarafıma yükledi ve çözüm için yüksek bir meblağ talep etti. Talep edilen meblağı kabul etmemem neticesinde ürün herhangi bir işlem yapılmadan tarafıma kargoyla karşı ödemeli olarak geri gönderildi. Kargoyu teslim almama konusunda kararlıydım ancak kiraladığım ürün normal bel ölçümden 7 cm daha darmış, ayaktayken çok sorun yaşamasam da oturup kalkma konusunda sıkıntı yaşadım. Sonraki sürece ilişkin detayları çekmiş olduğum videoyu ve rent dress mağazasında denemiş olduğum aynı glop ölçüsündeki 2 kıyafetin videosunu şikayetime ek olarak ekliyorum. Rent dress mağazasındaki kıyafet daha küçük olduğu halde kıyafetin üzerime daha iyi oturduğunu videolardan görebilirsiniz. Yine kiraladığım kıyafetin mağazada denediğim kıyafetle aynı kıyafet olduğu da kıyafetin tül kısmındaki güpür-işleme detaylarından anlaşılmakta. Firmanın belirtmiş olduğunun aksine göğüs ölçümü 80C olarak güncellemedim ancak KVKK kapsamında yazışmaları paylaşmayı uygun bulmuyorum. Abiye dikim yerinde de sütyen ölçümü aldırdım ve yine c kap (80 glop ölçüsü-15 cm) olarak ölçüldü. Verilen cevapta izninizle fotoğrafınızı paylaşıyorum denilerek açık rızam olmadan halka açık şekilde WhatsApp üzerinden kendilerine sorunun çözümü amacıyla göndermiş olduğum kişisel verimin de paylaşıldığını ve bunun suç teşkil ettiğini belirtmek isterim. Bu durumu da hukuk danışmanıma iletmiş bulunmaktayım. Şikayetvar sitesinden firma tarafından iznim dışında paylaşılmış olan verimin kaldırılmasını talep etmekteyim.

Glambils Hatalı Tadilat Sorunu

19 Mart 2024 11:24
Glambils Hatalı Tadilat Sorunu

Aldığım Elbise Hatalı Geldi, Mağaza Çözüm Sunmuyor

16 Ağustos 2025 01:58
Aldığım Elbise Hatalı Geldi, Mağaza Çözüm Sunmuyor
Gülşah sonuçtan hiç memnun değil

Gülşah
17 Ekim 2023 16:29