İlkem sonuçtan hiç memnun değil

Temu Siparişim Gelmiyor. Güncelleme Yok

Temu Siparişim Gelmiyor. Güncelleme Yok
09 Eylül 2024 17:30

19 Temmuz'da verdiğim Temu siparişim gümrükte takıldı. Ümidimi kaybetmeye başladım. Temu para iadesi yaptı fakat 4500 ödedim 3400 iade aldım. Havaya boşuna vergi ödedim. 1100 lira havaya uçtu. Hem zamanım hem param boşa gitti. 😔😔😔Çözülmesini istiyorum

11 Eylül 2024 19:19

MNG Kargo siparişim gelmedi. Temudan aldığım sipariş gümrük tamamlandı dedi. Sonra yine gümrükleme sürecinde transfer sürecinde diye güncelleme geldi. MNG mü getirmiyor paketimi ben anlamıyorum. MNG’ye yazdım 2 kez dönüş yapacağız dediler ama ne arayan var ne soran.

Yorumlar (6)

Mesut
Mesut

Sorunu temu çok kalay çözebilir aslında nasıl diyecek olursanız, siz alışveriş yaptığınızda alışveriş tutarı üzerinden vergilendiriliyorsunuz, neyse diyelim 100 TL ürün almıştınız ve 160 TL ödemiştiniz, sonra iade ettiniz ve 100 TL ürün parası iade oldu, eğer tekrar alışveriş yaparsanız ve temu bunu vergisiz harcamadan düşerse bir kaybınız olmaz diyelim 500 TL alışveriş yaptınız normalde ödeyeceğiniz rakam 800 DÜ, ama ana fiyattan 100 TL düşerse vergilendirilecek rakam 400 TL oluyor ve ödeyeceğiniz rakam 640 oluyor yani vergi iadesi de almış oluyorsunuz ama temu ne yapıyor iadeyi vergilendirilmiş tutar üzerinden düşüyor yani 800 üzerinden ve 60 TL zararınız oluyor, tabi tekrar alışveriş yapmayacaksanız bilemem o zaman vergi iadesi peşine düşebilirsiniz ama olması gereken dediğim gibi aslında mantık bu şekilde kurulsa temuya da bir kar zarar olmuyor.

Kaplan
Kaplan

Geldi mi siparişiniz? Bazen para iadesi olduğunda da ürünler gelebiliyormuş

Hayır gelmedi

Huseyin
Huseyin

Müşteri hizmetlerine yazın. Vergiyi geri iade edin diye söyleyin yatırırlar hesabınıza

Natife
Natife

Keşke bekleseydiniz mutlaka geliyor, benzer şeyler yaşadım temu müşteri hizmetlerine yazdım onlarda kusura bakmayın diye alışveriş için indirim kuponu verdiler, tekrar sipariş geçtim, peş peşe geldi ürünlerim

İlkem

İade yaptıkları için artık ümidi keseyim mi😔 1000 lira havaya ödedim hem de çok istediğim ürünlerdi. Paket Gümrükleme sürecinde transfer sürecinde öyle kaldı.

Tuba
16 Temmuz 2025 14:18
Sevilay sonuçtan hiç memnun değil

Sevilay
18 Ağustos 2024 21:55