Bilkom Tüketici Hakem Heyeti Kararını Yerine Getirmiyor

09 Ocak 2024 21:56

27 Eylül 2023 tarihinde mediamarkt.com.tr sitesinden satın aldığım TCL 55C635 marka/modelli TV, 30 Eylül 2023 tarihinde Tekirdağ İzmir Elektronik tarafından saat 18.00'da evime kurulumu gerçekleşti. Ürün kurulumu sırasında TV ekranının sağ orta ve sağ üst kısmında aşırı derecede ışık sızması olduğunu defalarca belirtmeme rağmen İzmir Elektronik, üründe bir sorun olmadığını söyledi. 02 Ekim 2023 tarihinde TV askı aparatı satın alarak duvara montajını yaptırdım. 30 Ekim 2023 tarihinde gece saatlerinde tavana ışık yansıması gördüm ve TV'yi kontrol ettiğimde, TV'nin üst kısmındaki çıtanın İzmir Elektronik tarafından kurulum sırasında belirttiğim yerden başlayarak yukarı doğru açıldığını tespit ettim. Aynı gün Bilkom'u arayarak sorunu bildirdim. İzmir Elektronik, cihazın darbe aldığını ve değişim yapamayacaklarını söyledi. Cihazın arkasında erime mevcut ve bu nedenle TV kasası panelden ayrılmış durumda. İzmir Elektronik, benim zarar verdiğimi iddia etti ancak ben böyle bir zarar vermedim. Cihazı alalı 34 gün oldu ve bu durumu kabul edemiyorum. İzmir Elektronik tarafından arandım ve talebimin reddedildiği söylendi. Eğer bir zarar vermek isteseydim, zaten TV ekranında kırılma olurdu. Bu durum üzerine Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak hakkımı aradım ve 15.12.2023 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti Karar Formunu ilettim ve Tüketici Hakem Heyeti Karar Formunda ürünün ayıpsız misli ile değişimi kararı uygun görüldü. Verilen kararın yerine getirilmesi için en az 10 defa Bilkom ile iletişime geçtim. Bugün kararın açıklanmasının üzerinden 24 gün geçti ve her seferinde genel merkezden aranacağım söylense de hiçbir şekilde dönüş sağlanmayıp ilgili kişi benimle iletişime geçmemiştir. 08.01.2024 tarihi en son aradığımda TCL İletişim Merkezi A*** Hanım ile görüştüm ve konunun O**** Hanımda olduğunu söyledi ve dönüş yapılacağı söylendi. Bekliyorum ve hala bir dönüş sağlanmış değil. Bu kadar ücret ödeyip bir mal veya hizmet satın alıp bu kadar değersiz olmak hiçbir firma hareketine yakışır bir davranış değil. Üzülerek söylüyorum TCL ve Bilkom kendine yakışanı yapmayıp gözümde değerini yitirmiştir. Çevremdeki hiçbir kişiye de önermiyorum.

Ahmet
Ahmet

Hocam geçmiş olsun öncelikle. Ben de Hakem Heyeti kararını ilettim ve dönüş olmadı. Nasıl bir yol izlediniz sonrasında

Şamil
Şamil

Var mı gelişme usta

Muhittin sonuçtan hiç memnun değil

01 Kasım 2023 19:19

Kurulumda Hasar Gören Televizyon Ve Tanımlanmayan Ek Garanti Sorunu

13 Haziran 2025 16:03
kurulumda-hasar-goren-televizyon-ve-tanimlanmayan-ek-garanti-sorunu-3.jpg
kurulumda-hasar-goren-televizyon-ve-tanimlanmayan-ek-garanti-sorunu-2.jpg
kurulumda-hasar-goren-televizyon-ve-tanimlanmayan-ek-garanti-sorunu-1.jpg
Kadircan sonuçtan hiç memnun değil

08 Kasım 2023 23:53