TCDD Evcil Hayvanım İle Trene Binememe Sorunu!

04 Aralık 2023 10:13
Banu'nun Teşekkür Mesajı
“TCDD tarafından haklı olmam nedeniyle ücret iadesi yapılmıştır. Teşekkürler”

TCDD ile Söğütlüçeşme-Ankara seferi yapmak üzere 3 Aralık 2024 Pazar sabah saat 07:40 treni için küçük ırk köpeğim (evcil hayvan kategorisini seçerek) ve kendim için bilet aldım. Pazar günü tren istasyonuna gittiğimizde her zaman seyahat ettiğimiz şekilde kapalı çantasında olan köpeğimi, 'kural değişti' gerekçesiyle trene almadılar. 3 gün önce kurallarda değişiklik olduğunu belirttiler. Trene 75 dakikadan az kaldığı için bilet ile ilgili hiçbir değişiklik yapamayacağımızı ve iki adet biletin de yanacağını söylediler. Sonuç olarak, hiçbir kutu alacak yer olmadığı ve evcil hayvanımın çantası ile defalarca seyahat etmiş olduğumuz için, TCDD tarafından detaylı açıklama, uyarı ve istisna gösterilmediği için bizim mağdur olmamız nedeniyle şikayetçiyim.

profile profile profile
27 Aralık 2023 10:33

Bana halen dönüş ya da çözüm sunulmadı.

02 Ocak 2024 10:58

Gelen cevabı aynen paylaşıyorum. Yazılanların hepsini biliyor ve uyguluyorum. Bilmek istediğim nokta anlaşılamamıs. "Beraberinizde taşıyabileceğiniz küçük evcil hayvanlar kafeslerinde olmak kaydıyla sadece kedi, köpek ve küçük ötücü kuşlardır. Trenle yapılacak seyahatlerinizde son 1 yıl içerisinde evcil hayvanınızın özellikle parazit ve kuduz aşısının yapılmış olmalıdır. Bununla birlikte veteriner hekim tarafından evcil hayvanınızın seyahat için herhangi olumsuz durum taşımadığını belirten sağlık raporunun bulunması gerekmektedir. Taşınan hayvanların kimlik kartı ve veteriner sağlık raporu seyahatiniz esnasında yanınızda olmalıdır. (Kedi ve süs köpeklerinde Belediye tarafından verilen sağlık karnesi geçerlidir.) Evcil hayvanınıza bilet almanız zorunludur. Kendi biletli koltuğunuzun yan koltuğunu seçmeniz ve “evcil hayvan” tarifesi kullanılarak taşıma yapılacak tren ve mesafeye göre tam bilet ücreti üzerinden %15 indirimli bilet almanız gerekmektedir.""

29 Ocak 2024 17:59

Henüz bizimle iletişime geçilmedi

19 Şubat 2024 09:28

TCDD tarafından haklı olmam nedeniyle ücret iadesi yapılmıştır. Teşekkürler

Eray

Evcil hayvanlara yapılan uygulama TCDD personeline yapılsa eminim çoğu seyahat edemez.

TCDD Standart Bilete Engelli Bileti Diyerek Trene Yolcuyu Almadı

Seda