TCDD Cezalı Bilet Kesmesi

Hakkı
10 Haziran 2024 23:20

10.06.2024 günü saat 13.00'te Sivas'tan Ankara'ya gitmek üzere hızlı trene bindim. Fakat dalgınlığım nedeniyle durakta inmeyi kaçırınca, mutfak bölümünde bulunan görevliye durağı kaçırdığımı bildirdim. Oradaki görevli de 70****26 yaka numaralı bayan memura konuyu aktardı. Yanıma gelen bayan memur, benim açıklama yapmama fırsat vermeden azarlarcasına 'Siz kaçak yolcusunuz, kimliğinizi verin, size cezalı bilet keseceğim' dedi. Ben de kendisine kimliği verdim. Ödeme işlemini karttan yapacağımı söyleyince; 'Kartla işlem yapamıyoruz, Eskişehir durağındaki görevli size bilet kesecek' diyerek kimliğimi cebine koyarak yanımdan gitti. Fakat bayan şahsın kimliğimi alıp gitmesini hiç doğru bulmadım. Bir müddet sonra nakit olarak parayı tren içerisinde yan koltuğunda oturan arkadaştan borç alarak temin ettim ve nakit olarak ödeme işlemini bayan görevliye yapmak istediğimde ise kimliğimi erkek görevliye teslim ettiğini bildirdi. Bana 'Biletimi kesin, kimliğimi verin' dediğimde de erkek görevli personeli telefonundan arayarak; 'Kaçak yolcunun kimliğinin fotoğrafını çek, bana at. Bilet keseceğim, kimliği de getir' demesi üzerine, ben de; 'Benim kimliğimin fotoğrafının sizde ne işi var, benim kimliğimi getirin. Öyle biletimi kesin' dedim. Bunun üzerine görevliye tekrardan ulaşarak kimliğimi getirterek biletimi keserek bana kimliğimi ve biletimi teslim etti. Ben yaşanan olayda kamu görevlisine durağı kaçırdığımı bildirdiğim halde, bana neden cezalı bilet kesiliyor? Ayrıca benim kaçırdığımı söylemem üzerine bütün vagonları kontrol etmeye başladılar. Ben bu durumu söylemeden önce görevliler neredeydi? Benim için sorun olan tek şey bir kamu görevlisinin mağdur olan yolcuyu azarlayarak milletin içinde küçük düşürmesidir. Verdiğim para sonuçta devletime gidiyor, hiç de önemli değil. Yani benim konuyla ilgili kimseden şikayetim yoktur, fakat mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Ben de bir kamu personeli olarak bunları hiç duymak istemezdim.

(Satış Bilgileri: 10.06.2024 13:00 SİVAS-İSTANBUL 7Vg/1c Sivas-Ankara Gar PNR No:S24GHQP5Z (475.0 TL) iyi yolculuklar TCDD Taşımacılık A.Ş. B002)

Bana sonradan satılan cezalı bilet bilgileri;
70****26 yaka numaralı bayan memurun 10.06.2024 saat 17.47'de kestiği 675 TL tutarında bulunan bilet
Seri: 03
No: 840622