Elif sonuçtan hiç memnun değil

Tatilbudur'un İptal Ve İade Sürecindeki Zorluklar

Tatilbudur'un İptal Ve İade Sürecindeki Zorluklar
03 Aralık 2024 22:16

Merhaba,
22 Temmuz 2024 tarihinde Tatilbudur sitesi üzerinden 27 Temmuz 2024 tarihi için 1 gecelik yarım pansiyon olarak rezervasyon yaptırdım. Ödemenin tamamı 12 bin TL olarak kredi kartımdan tahsil edildi. Fakat 23 Temmuz 2024 Salı günü babamın ciddi bir trafik kazası geçirmesi sonucu tatil rezervasyonumu iptal etmek zorunda kaldım. Rezervasyon yaptırırken ekranda 24 Temmuz'a kadar ücretsiz iptal ve iade yapılacağı açık ve net bir şekilde belirtilmekteydi. Babamın kaza geçirmesi sonrası iptal talebimi Tatilbudur müşteri hizmetlerini arayarak ilettim. Tatilbudur'dan otelin benden babamın trafik kazası tutanak ve raporlarını talep ettiğini, bu şekilde iptal edeceklerini söylediler. Ücretsiz iptal ve iade hakkım varken bu belgeleri göndermek zorunda olmadığım halde babamın rapor görüntüleme acil belgeleri ve e-devletten radyolojik görüntülemelerini ilettim. Tatilbudur'dan bir sonuç alamayınca otel ile görüştüm çünkü Tatilbudur, otelin iptal ve iadeyi kabul etmediğini belirtti. Otel ise yine iptal ve iadeyi kabul etmedi. Onlar da Tatilbudur sitesinin yapması gerektiğini söylediler ve tarafıma şu şekilde dönüş yaptılar: 2024 yılı sonuna kadar istediğim bir tarihte bu hakkımı kullanabileceğimi söylediler. Yine iptal istememe rağmen talebim karşılanmadı. Şu anda benim sezonda 12 bin TL ödeyerek yarım pansiyon olarak aldığım konaklama şu an kış sezonunda otel sadece oda kahvaltı ve 4 bin TL olarak ücretlendirmektedir. Kış sezonunda yarım pansiyon hizmet vermemektedir. Yani yine benim aldığım paketi sağlayamamaktadırlar. Bunları da geçiyorum, her şeye rağmen yine de cumartesi günü için rezervasyonu yaptırmak istediğimde ise otelin 1 ay tadilata girdiği söylenmiş ve benim rezervasyon hakkımı kullandığımı söylemişlerdir. Daha önce ertelenen bu hakkımı kullanmadığımı, böyle bir kayıt varsa belgelendirmelerini talep ettim fakat tabi ki yine bu durumu Tatilbudur sitesinin üstüne atarak hakkımın yandığı bilgisini vermişlerdir. 12 bin TL ödeme yapmama rağmen iptal tarihinin geçerlilik süresinde iptal talebimi iletmeme rağmen bütün belgelerim ile sağlık sorunları nedeniyle olmasına rağmen hiçbir şekilde yardımcı olunmamış aksine erteleyelim gibi bir oyalama taktiği kullanılmış ve şu an da kullanmak istediğimde yine bir bahane ve kullanamayacağımı belirtmişlerdir. Ödememin karşılığında hiçbir hizmet alamamam sebebiyle şikayetçiyim.

03 Aralık 2024 22:16 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Misafirimiz, İletmiş olduğunuz konu değerlendirmeye alınmış olup, mesai saatleri içerisinde gerekli incelemeler yapılarak tarafınıza bilgilendirme sağlanacaktır. Saygılarımızla. Tatilbudur.com / Müşteri İlişkileri Departmanı

09 Aralık 2024 10:03
09 Aralık 2024 22:28

Siteniz tatil Rez yaptırırken çok net bir şekilde 24. Temmuz 2024 tarihine kadar ücretsiz iptal ve iade yazıyordu bunu özellikle belirtmek isterim. Ve ben bu iptal ve iade süresi içerisinde kişisel tercihleriniz diye belirttiğiniz durum olan babamın ciddi bir trafik kazası geçirmesiydi! Hiçbir sebep göstermeksizin iptal ve iade hakkım varken tüm iyi niyetimle kaza tutanakları hastane kayıtları hepsini ilettim tarafınıza. Otelin kabul etmemesi ve ya ikna edilmesi sizin sorumluluğunuzda! Sonuçta ben sizin siteniz aracılığı ile almak istemişim bu hizmeti muhatabım elbette siz olacaksınız ki sitenizde 24 Temmuza kadar iptal ve iade kırmızı yazı ile belirtilmişti. Konu CİMER Turizm Bakanlığı Ticaret Bakanlığı da dahil olmak üzere Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurularımı yaptım yasal ve hukuki yollarla hakkımı arayacağım.

13 Aralık 2024 00:36

Yapmış olduğum şikayet sonuçlandırılamadı sorumluluk almayıp konuyu otelin üstüne atıyorlar. Hukuki yollardan hakkımı arayacağım

Zuhal
Zuhal

Merhaba bir sonuç aldınız mı aynı sorunu yaşıyorum şuanda

Ali sonuçtan hiç memnun değil

12 Kasım 2024 10:01

11 Temmuz 2024 17:58
Tatil Budur.com İptal Ve Değişiklik Hakkında Muhatap Bulamamak
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

19 Haziran 2024 13:30