Tasigo Hotels Tasigo Otel Mağduriyeti

03 Mayıs 2024 09:51

Tasigo Otel’in SPA’sına 2 yetişkin+1 çocuk 40 bin TL’ye üyelik yeniledim. Bir önceki sene de üyeliğim vardı ve SPA’nın tüm bölümlerini çocuğumda birlikte kullanıyorduk. 11 Nisan 2024’te oğlumla birlikte termal havuza gittim ve bizi içeri almayıp “10 yaş altı çocukların sıcak havuza girmesinin yasak” olduğunu söylediler. “Yüzmek haricinde sadece içeri girmesi de mi yasak? ” dediğimde, “hiçbir şekilde o bölüme giremeyeceği” söylendi. SPA yöneticisine 1.5 yıldır kullanıyorum, şimdi mi böyle bir yasak geldiğini sordum, “çocukların buraya girmesi zaten yasak olduğunu” iletti. “Böyle bir yasak yoktu, bilseydim üye olmazdım, çocuğum olmadan nasıl bu alanları kullanayım, bakıcıya mı bırakacağım, gerekirse iptal edelim üyeliği” dediğimde ise iptal edebileceğini iletti. İptal ücretinin ise üye olduğum tarihte ne kadar ödediysem o fiyata oranla kalan aylar kadar yapılacağını söyledi. Bu sırada üyelik de benim üye olduğum fiyatın 2 katına yakın. “Burada üyeliğimin orta yerinde kural değiştirip beni mağdur eden sizsiniz, bir de üstüne üyeliğimi size 7 ay önce ödediğim fiyattan iptal edip ikinci bir mağduriyet mi yaratacaksınız? ” dediğimde, “biz sizi mağdur etmiyoruz ki zaten ne ücret aldıysak size onun orantısında geri ödemenizi yapıyoruz, şurada bakkaldan bir şey de alsanız bu böyle olur” cevabını aldım. “Sizin yaptığınız değişiklik yüzünden benim kullanımım kısıtlanıyor ve bu kural sözleşmede de yer almıyor, sizce mağdur edilmiyor muyum? ” dediğimde “Haklısınız ama yapabileceğim bir şey yok” dedi. Peki ben bu aldığım 5 aylık ücretle farklı bir yere 5 aylık üyelik yapabiliyor muyum? Diye sorduğumda da “kusura bakmayın bunun için yapabileceğim bir şey yok” deniyor. Bir değişiklik yapıyorsanız “2025’ten itibaren SPA bölümüne çocuk alımı yasak olacak” dersiniz, biz de bu durumu bilerek üye oluruz ya da böyle üyelik ortasında kuralı değiştirdim diyorsanız da insanların mağduriyetini giderirsiniz. Mağduriyet gidermek Türkiye şartlarında 8 ay önceki ücretin kalan kullanım ayları bazında geri iadesiyle olmaz. Bugünkü şartlardaki fiyatından bile iade yapsanız mağduriyetimi gidermez, çünkü siz kafanıza göre anlaşmanın dışına çıkıyorsunuz ve “çocuklarımızın sağlığı” diyorsunuz.

Çocukların sağlığı bu kadar önemliyse bunca zaman niye soktunuz çocukları? Neden çocukların girmesi sakıncalı deyip bizleri uyarmadınız? Yoksa otel müşterilerinden birkaç tanesi çocuk sesinden mi rahatsız oldu?

Yarattığınız mağduriyet yüzünden verdiğim ücretin tümüyle geri iadesini talep ediyorum.

Gülçin
Gülçin

Zaten biz oraya çoğunlukta çocuklarla birlikte olalım güzel sakin zaman geçirelim diye geliyoruz çocuk yoksa bizim geleceğimiz zaman azalır sizin müşteri giriş çıkışınız azalır yani herkes biliyor bunu neden bahsediyorsunuz aden SPA yetkilileri lütfen...

Tasigo Hotels Bilgilendirilmeyen Termal Havuz Yasağı

11 Nisan 2024 03:49