13 Ekim 2023 12:15

5 ay önce sokaktan bir kedi sahiplendim. Kedinin çipi var numarası belli ama bilgileri boş çıkıyor. Çipini üzerime almak istiyorum, kaç tane tarım il ve ilçe müdürlüğü gezdim, belediye ile görüştüm ama kimse yardımcı olamıyor. Çip numarası belli bir hayvanı neden üzerime alamıyorum? Bunun için ceza mı ödemem gerekiyor? Bu parayı neden ödeyeyim? Zaten sokaktan bir can kurtarıp bir sürü masrafa girdim, başka insanların sorumsuzluğunun cezasını neden ben ödemek zorunda kalayım? Bu sorunumun artık bir an evvel çözüme kavuşmasını istiyorum.

Yorumlar (11)

Ailemiz
Ailemiz

2.08.2024 tarihli resmi gazetede 5199 sayılı kanunda değişiklikler yapıldı. "Kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarını en geç 31/12/2025 tarihine kadar dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmak zorundadır." Her yaştaki kedi ve köpeğe 2025 yılı sonuna kadar cezai işlem olmadan çip takılabilir. Kedi veya köpekte çip var ise "Sahip Değişikliği Belgesi" düzenlemesi ve eski-yeni sahip imzası olması gerekiyor. Çip var ama sistemde kayıtlı değil ise de 2025 yılı sonuna kadar kayıt edilebilir.

Ayse

Merhaba, sorunu çözebildiniz mi? Biz de çip numarası okunmayan bir köpek sahiplendik veterinerden. Şimdi dijital kaydını nasıl yapabileceğimizi bilemiyoruz. :((

Ayse

Cevabınız için teşekkür ederim. Evet, gerçekten de birçok kişi aynı sorunu yaşıyor. CİMER'e sormayı düşünüyorum. Çünkü yeni yasaya göre 2025'in sonuna kadar kedi ve köpeklerin dijital kimliklerinin çıkarılması gerekiyor. Bir şey öğrenirsem buraya yazarım.

Gizem

Ne yazık ki hala çözemedim. Üstüme alamıyorum ve kaçıp giderse onu nasıl bulurum diye çok korkuyorum. Gözüm hep üstünde. Bunun çözümünü bulan biri olursa ne olur yazsın. Buraya yorum geldikçe görüyorum ki bu dertten muzdarip bir sürü insan varmış. Keşke bunun için yeni bir düzenleme yapsalar da sorunumuz cozulse...

Feyza
Feyza

Merhabalar çözebildiniz mi acaba bende bir kedi buldum belediye kısırlaştırmış ve sokağa bırakmış korumaya aldım. Veterinere götürdüm kulağı kesik diye çöpe bakmak aklımıza gelmedi. Sonra bir arkadaşım sahiplendi o CIP taktircakken cipli olduğu ortaya çıktı. Belediye biz cipli hayvan kisirlastirmayiz dedi ilce tarım ne yapacağını bilmiyor CIP taktıktan sonra birinin üzerine kaydedilmemiş olmasının cezasını hayvani kurtaran bizler neden çekiyoruz anlamış degilim.cozum uretebildiyseniz yazarsanız sevinirim. Yarin yine gideceğim ilce tarıma çözüm varsa onu iletirim. Teşekkürler

Gizem

Merhaba ne yazık ki hala problemi çözemedim... Bir bilgi alırsanız lütfen beni de aydinlatin. Ne yazık ki ben il tarım ilce tarım barınak her yerle görüştüm, herkes topu birbirine attı ve çözümsüz kaldı...

Bengisu
Bengisu

Ve de çip nasıl boş olabilir ya tam kafayı yemelik. Sorumlu oldukları mağduriyete çözüm olsalar bari...

Meltem
Meltem

Merhaba, Bu sorununuzu çözebildiniz mi? Benzer bir sorun yaşıyorum; kedinin çipi var ama hiçbir bilg yok. Kaydını nasıl üzerimize alacağız.

Gizem

Merhaba ne yazık ki hala çözemedim. Sanırım ceza ödeyerek almak gerekiyor. Başka bir yolunu bulamadım.

Eflanili
Eflanili

Bizim de böyle kedimiz vardı Çipli il tarım bakanlığındaki veteriner sisteme girmemiş hayvanı bulamıyoruz

Gizem

Çok üzgünüm, çok da tatlıymış inşallah bulabilirsiniz... Benimkinin sahibini çok aradılar bulamadılar, genel olarak çok ürkek bir hayvan olduğu için ve eve alışkın olduğu için kaçmayıp bırakıldığını tahmin ettik, simdi benimle güvende ama bir turlu üzerime alamıyorum.

Kedimin Çip Kaydı Yok: Tarım İlçe Müdürlüğü Hatası

07 Ocak 2025 13:36

Tarım ve Orman Bakanlığı Bir Can İçin Yardım Çığlığı

29 Şubat 2024 22:22

Tarım Ve Orman Bakanlığı Sokaktan Kedi Sahiplenip Çip Taktırmak İsteyene 6000 Tl Para Cezası

23 Mart 2024 14:58