Sunexpress İle Yaşanan Check-in Ve Yolcu Alım Sorunu

Sunexpress İle Yaşanan Check-in Ve Yolcu Alım Sorunu
04 Aralık 2024 14:02

Sunexpress havayolundan 1.12.2024 tarihli 18:10 Düsseldorf-İzmir uçuşuna bilet aldık. İnternet üzerinden online check-in işlemini yaptık ve valizlerle havaalanına geldik. Bu firmaya ait 10 adet gişe olmasına rağmen, valiz bırakmak için check-in yapmayan yolcularla aynı sıraya girdik. 5-6 uçuşun yolcularının (yaklaşık sırada 300-400 kişi vardı) bulunduğu sıra havaalanının içlerine kadar uzanıyordu. 1.5 saat öncesinden sıraya girmemize rağmen geç kalacağımızı anlayınca gişeye müracaat ettiğimizde süre yaklaşınca haber edecekleri bilgisini aldık ve sırada beklememizi söylediler, beklemeye devam ettik. Herhangi bir haber gelmeyince bu kez ortadaki görevliye sorduğumuzda bizi gişeye yönlendirdi. Gişedeki arkadaş ısrarla İzmir uçuşu için seslendiklerini söylese de sanırım gişe önünde bulunan kuyruktaki yolculara seslendi çünkü kuyruğu uzayan kısımlarına gelen giden olmadı. Check-in işlemlerimizin yapılmış olmasına ve saatin 17:20 olmasına rağmen gişedeki görevli uçağa yolcu ve bagaj alımının bittiğini söyleyerek başka uçuşa bilet almamız gerektiğini bildirdi.
Uçağın normal kalkış saatine daha 50 dakika varken ve uçağın körükte olmasına rağmen yolcu alımının yapılmıyor. Olmasını Sunexpress nasıl açıklayacak acaba? Ki bu uçak 8 dakika rötar ile 18:18'de havalanmış bir uçak, yani neredeyse 1 saat öncesinden yolcu alınamıyor. Bu nasıl bir hizmet anlayışıdır.
Bagaj alınamıyorsa neden yolcular alınıp, bagajların başka bir uçuşla gönderilmesi gibi bir hizmet anlayışı akıllarına gelmiyor.
Ancak bu olayın ardından 19:10 Düsseldorf-Ankara uçuşuna 18:08'de bilet alıp, daha sonra 18:15 ya da 18:20'de check-in yapılıp, bagajlar alınıp bu uçağa alınabiliyoruz. Peki bunu neden önceki uçuş için yapamıyorsunuz?

Sunexpress'in bu hizmet odaklı olmayan davranışı nedeniyle yaktığı biletimin 2 katı fiyatına Ankara bileti aldım, pazartesi sabah işe gideceğimiz için Ankara-İzmir arası da uçak bileti alarak bu yolculuğun maliyetini 3'e katlandı ve bütün geceyi havaalanında geçirmemize neden oldu.

Müşteri hizmetlerine durumu ilettiğimizde de herhangi bir yapıcı çözüm sunulmaması ve yolcuyu küçümser bir tavırla davranması (bu durum gişede de vardı) sonucu anladık ki, Sunexpress ile bundan sonra herhangi bir alışveriş yapmamalıyız, çevremize de tavsiye etmemeliyiz.

Zehra sonuçtan hiç memnun değil

SunExpress Hava Yolları Biletimiz Başkasına Satıldı. Şikayet Dilekçesi Yazmak İstedik Alınmadı

22 Haziran 2024 02:29
Nur sonuçtan hiç memnun değil

04 Aralık 2024 10:33
Buse sonuçtan hiç memnun değil

22 Haziran 2024 14:50
Hatice sonuçtan hiç memnun değil

22 Eylül 2023 20:32

29 Temmuz 2024 01:09