Sena sonuçtan hiç memnun değil

Sompo Sigorta İkame Araç Sorunu

11 Temmuz 2024 21:43

Sompo Sigorta İkame Araç Sorunu
2022 model Volkswagen T-Roc aracımız kazaya karıştığından dolayı servise verdik. Sompo sigorta ısrarla bize Renault Clio marka araç vermeye çalıştı. Sizin poliçeniz ekonomik poliçe diye bir yalan uydurdular. Aslında poliçemiz full kasko ve içeriğinde aynı marka araç veya d segmentine kadar verilebileceği yazıyor. Defalarca telefonda kilolu ve uzun boylu bir aile olduğumuzu bu araca sığmayacağımızı, uzun yola seyahate çıkmamız gerektiğini söylememize rağmen hiçbir şekilde bize sompo sigorta yardımcı olmadı. En sonunda Clio aracı almak zorunda kaldık. Araç değişikliği talep ettiğimizi kaç kere telefondaki yetkililere söyledik. Bir günde 4 defa bile aradık. Çok lakayıtlar müşterilerini hiç dikkate almıyorlar. Clio ya mecbur bırakıyorlar. VDF ve sompo sigorta kesinlikle yaptırmayın. Biz Sompo'yu VDF aracılığıyla yaptırdık. Parayı alıncaya kadar başınıza bir iş gelse ortadan kayboluyorlar. Müşteri hizmetleri çok kötü. Herkese i20 ya da Clio vererek işe çözeceğinizi sanıyorsunuz. Bu tavır hiç hoş değil. Bu mesajı göreceklerini de hiç düşünmüyorum.

08 Ağustos 2024 13:07

Öncelikle Allah kimseyi Sompo Sigorta ile çalışmak zorunda bırakmasın. Kimse bu sigorta şirketi ile çalışıp başını yakmasın. A'dan Z'ye bir sigorta şirketi bu kadar kötü olabilir miymiş diye sordum kendime evet olabilirmiş. Volkswagen T-Roc aracımız ile kaza yaptıktan sonra Sompo ile yaşadığım sorunları aşağıda sıralıyorum.

1. Sorun: Sompo ile kaza sonrası ikame araç konusunda sorun yaşadık. T-Roc un muadili olarak Clio verdiler. Şikayetvar'a yazıncı aracı değiştirdiler. Fakat Sompo'nun müşteri temsilcisi telefonda bize 7 günlük ikame araç kullanımından sonra ilave bir 7 gün daha verileceğini söylemesine rağmen ikinci yedi günü başka bir kazada kullanabilirsiniz diye dönüş aldık. Tamir süresi uzun olduğu için İkame aracın ikinci 7 günlük parasını cebimizden ödedik. Burada da yanlış bilgilendirme yaptılar ve müşteriye ücret ödemekten kaçtıklarını gördük. Kiralama şirketi, Sompo ikinci 7 günü size kullandırabilir dedi ama kullandırmadılar. Bu ikinci 7 günlük ödediğim ücretin iadesini istiyorum.

2. Sorun: Kaza sonrası aracı bildiğimiz ve güvendiğimiz bir servise götürdük. Full kasko yaptırdığımız için tamamını karşılayacağını düşünmüştük. Sompo bize poliçemizle ilgili ne yazılı ne sözlü bir bilgilendirme yaptı. Aracın tamiri bittikten sonra öğrendim ki kendi anlaşmalı servisleri varmış eğer orada yaptırmazsak ödedikleri para %30 kesintiye uğrayacakmış. Siz bunu söylemeden nasıl emri vaki yapabiliyorsunuz biz sürekli kaza yapan kasko kullanan insanlar değiliz. Daha sonra ne kadar alacağım diye müşteri temsilcisine sorduğumda 80.640 TL kesintili olarak hesabınıza yatırılacak dedi. Hatta 22/07/2024'te bununla ilgili bir SMS'de geldi. Fakat yatırılan para 73.920 TL oldu. Tekrar aradığımda hesabıma eksik tutarın yatırılacağı söylendi. Bu para tabii ki yatırılmadı. Tekrar aradığımda bu kadar 73.920 TL yatırılacağını ve başka bir para yatırılmayacağı söylendi. Resmen dalga geçiyor gibilerdi. Sürekli peşlerinden koşup aramak durumunda kaldım. SMS dışında hiçbir yazılı mail göndermediler ısrarla istememe rağmen. Her şeyi sözlü olarak yürütüyorlar. İşin daha enteresanı şirket olduğumuz için biz Sompo Sigortaya 105.600 TL KDV dahil olarak yansıtma faturası kestik. Bize eksik ödeme yaptıkları için normalde iade faturası kesmeleri gerekirken onu bile kesmediler ve dönüş yapmıyorlar. Dönüş olmazsa maliyeye şikayet edeceğiz.

Araç kiralama şirketine yaptığım 15.860 TL + %30 muafiyet tutarını 31.680 TL'yi acil olarak hesabımıza yatırılmasını acil olarak istiyorum.

Ek
16 Temmuz 2024 16:13 (Şikayetten 4 gün sonra)

Sayın Sena T, Başvurunuza istinaden tarafınıza 16.07.2024 tarihli görüşme ile ikame araç değişiminin sağlandığına ilişkin bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, Sompo Sigorta AŞ

09 Ağustos 2024 14:24

Sayın Sena T, Başvurunuza istinaden tarafınıza 09.08.2024 tarihinde mail adresiniz üzerinden bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, Sompo Sigorta AŞ

09 Ağustos 2024 15:04

Bu mail nedir? Oldubittiye mi getireceksiniz? Kendinizi bu savunarak sorunu çözüme ulaştırdığınızı mı sanıyorsunuz? Şirketiniz kurumsallıktan ve profesyonellikten çok uzak. Her yerde sizin kötü reklamınızı yapacağım. Defalarca yazdım tekrar yazıyorum. %30 kesinti yaptıysanız şirketimize ödemediğiniz tutar kadar iade faturası kesmeniz gerekiyor. Fazla faturayı kullanamazsınız. Ne zaman keseceğinizi hemen söylemezseniz avukatımızla yasal yollara başvuracağız.

Yeni Aracımın Kaza Sonrası Sigorta Ve Servis Sürecinde Yaşadığım Mağduriyet

Enis
12 Haziran 2025 15:40
Aysel sonuçtan hiç memnun değil

Aysel
22 Ağustos 2023 23:15
Ertan sonuçtan hiç memnun değil

Ertan
12 Haziran 2025 18:33
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

20 Aralık 2024 19:11