Skoda Vag Grubunun DSG Ayıbı

Veli
18 Aralık 2023 17:54

23.05.2023 tarihinde ilk sahibinden aldığım 2020 model, 26.950 km'de olan 34DJS733 plakalı Skoda Karoq aracım, 27.500 km'de şehirlerarası yolda seyir halindeyken şanzıman arızası vererek vites boşa düştü. Manuel moda alıp tekrar otomatik moda geçmeme rağmen vites yine boş konumda kaldı. Kumandayı 'N' konumuna alarak müsait bir yere çektim. Aracı durdurduktan bir süre sonra çalıştırdığımda sorun düzeldi. Ancak 2-3 ay sonra, yaklaşık 30 bin km'deyken aynı arızayı tekrar verdi; bu sefer araç durup çalıştırılmaya rağmen düzelmedi. Özel bir DSG tamircisine aracı gösterdim; cihaza bağlandığında şanzıman beyninin arızalı olduğu söylendi. Tamirci, aracımı 30 bin TL karşılığında tamir edebileceğini, ancak aracın kilometresinin çok düşük olduğu için yetkili servise gitmemi ve orada ücretsiz bir şekilde iyi niyet kapsamında değiştirilebileceğini belirtti. Arıza kodları temizlendi ve araç çalıştırıldı. Birkaç ay sonra, 37.203 km'de yine arıza verince, pazar günü olduğu için çekici ile iş yerimin önüne çektirdim ve başka aracımı alarak eve gittim. Pazartesi günü farklı arızaların da olduğu anlaşıldı. Önceki sahibini arayarak bakımlarını nerede yaptırdığını teyit ettim ve Doğuş Oto ile Altur Otomotiv ile iletişime geçtim. Aracımın daha önce de ilk sahibinde iken 3 bin küsür kilometrelerde şanzıman arızası ile ilgili servise gittiğini öğrendim ve aracımın 2022 yılında garantisinin dolduğunu, ikinci bakıma yetkili servise gelmediği için iyi niyet kapsamına girmediği söylendi. İkinci bakımın ilk sahibi tarafından Birsay Otomotiv Bosch Car Service tarafından yağ ve yağ filtresi bakımının yapıldığını öğrenip ilgili firmayı arayarak yetkili servis statüsünde olup olmadığını sordum. Periyodik bakım yaptıkları araçların garanti dışı kalmadığını ve bütün markalarla anlaşmaları olduğunu belirttiler; ancak Doğuş Oto bunu kabul etmiyor. Sonuç olarak, hiçbir şekilde arızası giderilmeyen 2020 model, 37 bin km'de bir ayıplı aracım var. DSG şanzımanın sürekli arıza çıkardığını herkes biliyor, ancak VAG Grubu mensupları bunu bilmiyor gibi davranıyor. Aracım dört-beş yaşında ve 100 bin kilometreyi aşmış bir araç olsa anlayabilirim; ancak bu kilometrede ve bu yaşta, çoğu yeri orijinal ambalajında olan bir aracın verdiği arızalar beni endişelendiriyor. VAG Grubu mensuplarının aracıma acilen çözüm bulmalarını talep ediyorum.

profile profile
Veli
26 Şubat 2024 15:52

Markadan destek beklemekteyim.

Dursun
22 Ekim 2024 01:37
Skoda Octavia'da Çözülemeyen Elektrik Arızaları
Hamza sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Otomotiv Servis Sorunu

Hamza
25 Temmuz 2023 16:33
Erol sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Karoq DSG Şanzıman Sorunu Ve Yetersiz Garanti Desteği

Erol
11 Aralık 2024 09:53

Skoda 35 Bin Km De 1.0 DSG Scala İle Yolda Kaldım

Hasan
20 Mayıs 2024 23:07
Gülşah sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Servisinde Tamir Edilemeyen Araç Ve Sürekli Mağduriyet

Gülşah