Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Rapid Aracımın Tamirinde Yaşadığım Sorunlar

11 Temmuz 2023 12:34

Olayı kısaca özetlemeye çalışacağım. 7 Temmuz 2023'de Skoda Rapid 2016 model aracım Çorlu'da arızalandı. Özel servise götürdüm ve şanzıman kartının yandığını söylediler. Ben de bu önemli parçanın bayi de garantili şekilde yaptırmaya karar verdim.

Süleymanpaşa'daki Skoda Yüncüler bayisini aradım. Aracın arızalı tespit edilen parçasını ve problemi anlattım. Bana kendilerinin de arıza tespit yapmalarının gerektiğini söyledi ve bunun da 1200 TL bir tutarının olduğunu, tamir ettirmezsem bile ödemem gerektiğini ve istersen en erken 14 Temmuz 2023 tarihine arıza tespit randevusu verdiler.

10 Temmuz 2023 günü de Yüncüler bayi de çalışan ve bana arıza tespit randevusu veren t--- hanım beni aradı ve aracımın mekanik kartının arızalı olduğunu ve aracımın özel serviste daha önce işlem gördüğünden dolayı tamir edemeyeceklerini söyledi. Ben de böyle bir kurallarının olduğu keşke en başta söyleseydiler hem çekiciye iki kere para ödemezdim hem de aracım 4 gün daha tamiri gecikmezdi dedim.

Bana bunu baştan söylediklerini dile getirdiler. Ben de kesinlikle böyle bir şey söylenmediğini telefon kayıtlarını inceleyebileceklerini söyledim. Son olarak T--- hanım gerekirse maddi mağduriyetimi kendi cebinden karşılayacağını söyledi.

Kısa süre sonra beni F---hanım diye biri aradı bayinin müdürüymüş. Mağduriyetimin giderilmesi için aracımın tamir edebileceğini ama öngörüsü sonucunda başka parçalarında değişmesi gerektiği ve bunların değişim sonucunda garantisi olmayacağını ve bunların ödemesini önceden kabul etmem gerektiğini dile getirdi.

Ben de tepki gösterdim böyle bir durumu kabul edemeyeceğimi söyledim. Bayinin garanti verememesi gibi bir durum nasıl olabilir dediğimde hemen Çark edip değiştirdiğimiz parçalarda tabii ki de garanti veririz dedi. Anladığım kadarıyla gözümü korkutup aracımı hiçbir şey talep etmeden almamı istedi.

Ben de bu konuşmalardan sonra kesinlikle aracımı bayide yaptırmamaya karar verdim ve çekiciyi de oraya yönlendirdiğimi dile getirdim. Konuşmayı bitirdim. Çekici oraya varmaya yakın bir zamanda t-- hanım tekrar beni aradı ve müdürleri arıza tespit tutarının ödemesi olmadan aracımı alamayacağımı ve t--- hanımın bana yollayacağı parayı yollamayı kabul etmediğini söyleyip beni daha da mağdur ettiler.

Ben de onları şikayet edeceğimi söyledim. Bunu hiç umursamadılar. Çekici oraya vardığında da mecbur bir şekilde ödemeyi kabul ettim. Bana ne arıza raporu verdiler ne de bir fatura verdiler.

Hasan
27 Ekim 2024 14:15

Skoda Servisinde Yetersiz İletişim Ve Yanıltıcı Bilgilendirme

Burak
18 Şubat 2025 12:31
Cahit sonuçtan hiç memnun değil

Cahit
06 Haziran 2023 22:59
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

21 Nisan 2025 22:04
Yetkili Serviste Karşılaşılan Hizmet ve Masraf Sorunları
Didem sonuçtan hiç memnun değil

Alternatör Arızası Kısa Sürede İki Kez Tekrar Etti, Yüksek Ücret Mağduriyeti Yaşıyoruz

Didem
08 Eylül 2025 13:45