Ahmet sonuçtan çok memnun

Sixt Rent a Car'dan Kiraladığım Araçta Oluşan Ufak Çizik İçin Fahiş Hasar Bedeli Talebi

02 Ekim 2024 15:53
Ahmet'in Teşekkür Mesajı
“Telefonda görüştüğümüz Ömer Bey ile sorunun çözümü sağlandı. Teşekkür ediyorum.”

Sixt Rent a Car Şanlıurfa GAP Havalimanı şubesinden 19.09.2024-24.09.2024 tarihleri arasında Renault Express marka araç kiraladım.

Aracı teslim edeceğim gün, 24.09.2024 tarihinde, araç park halindeyken sağ arka sürgülü kapıyı açtığımızda kaldırım taşına sürtmesi sonucu kapının alt bölümünde yaklaşık 2-3 cm boyutlarında çizik oluştu. Ufak bir çizik olmasına rağmen iyi niyetli olarak aracı kiraladığım şube ile iletişime geçerek ne yapmam gerektiğini sordum. Şubedeki görevliler trafik polisi tarafından tutanak tutulması gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine acil çağrı merkezini arayarak bildirimde bulundum.

Gelen trafik ekibi araç park halinde olduğu için herhangi bir işlem yapamayacaklarını, çiziğin çok ufak olduğunu, mini onarımdan dahi halledilebileceğini söyledi. Bunun üzerine tekrar Sixt Rent a Car GAP Havalimanı şubesini arayarak gelen polisler tarafından tutanak tutulmadığını ilettim. Bunun üzerine görevliler, konuyla ilgili genel müdürlükle görüşmem gerektiğini söylediler. Sixt Genel Müdürlük ile de yaptığım görüşme sonucunda, bu tarz durumlarda tutanak tutulamadığı iletildi. Ne yapmam gerekiyor. Sorusuna ise herhangi bir cevap vermediler.

Tarafıma herhangi bir hasar bedeli yansımaması için gerekli tüm prosedürü uyguladım ancak aracı teslim ettikten 2 gün sonra gerekli Exper sürecinin yapıldığını, 5040 TL hasar bedelinin tarafıma yansıtılacağı iletildi. Mini onarım kapsamında dahi değerlendirilebilecek 2-3 cm boyutlarındaki çizik için tarafıma yansıtılan fahiş hasar bedeline itiraz ediyorum.

Kurumsal firma olması sebebiyle herhangi bir mağduriyet yaşamayacağımı düşünerek Sixt'ten araç kiraladığım için de çok pişmanım.

Gerekli incelemelerin yapılması ve tarafıma yansıtılan hasar bedelinin iptali için gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

profile profile
03 Ekim 2024 09:34 (Şikayetten 17 saat sonra)

Değerli müşterimiz, Değerlendirmenizi tarafımıza ilettiğiniz için teşekkür ederiz. İletmiş olduğunuz konu, ilgili birimimizin takibindedir. Değerlendirme tamamlanınca size en kısa zamanda dönüş yapılacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.

04 Ekim 2024 17:26

Değerli Müşterimiz, Öncelikle geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Değerlendirmeniz ile alakalı konu tarafımızdan çözümlenmiştir. Talep ve istekleriniz doğrultusunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Mutlu günler dileriz. Müşteri Hizmetleri - Sixt Rent a Car

04 Ekim 2024 17:39

Herhangi bir çözüm sağlanmadı. Ne siz daha farklı bir öneri sundunuz, ne de ben farklı bir şey söyledim. Ben full güvence paketi satın almış olsaydım bile polis tarafından tutanak tutulmadığı için hasar bedeli yine bana yansıtılacaktı, ilave olarak full güvence ücreti ödeyecektim. Telefonda da söylediğim gibi 5040 lira benim ödeyemeyeceğim bir meblağ değil, fakat buradaki paket almamış o zaman müşteriden tahsil edelim tutumunu yanlış buluyorum. Memnuniyetsizliğim hala devam ediyor.

17 Ekim 2024 15:58

Telefonda görüştüğümüz Ömer Bey ile sorunun çözümü sağlandı. Teşekkür ediyorum.

Yorumlar (5)

Sinem

Sixt park halinde olan hasarlar için tutarsız bir tutum sergiliyor maalesef. Başa gelmesi çok muhtemel

Yusuf

Siz kendiniz ekstra ücret ödeyip full güvence paketi aldınız mı?

Sinem

Aslında sorun şu sixt Gold güvence paketinde dahi park halinde rapor yoksa güvence dışıdır deniyor. Trafik polisini aramak gerektiği söyleniyor. Trafik polisi park halindeki araca tutanak tutamaz. Yani Gold paketi olsa dahi yararlanamayacaktı muhtemelen. Park halinde oluşan hasarlar için tutarsız bir durum var firmada.

Yusuf

Ek güvenceniz yok muydu? Kiralama öncesi full kasko gibi?

Ahmet

Kesilen kiralama faturasında minimum güvence eko diye bir güvence paketi var. Ancak bu çiziği karşılamadığını söylediler.

Güven
28 Mayıs 2024 13:41
Sixt Rent A Car'dan Rezervasyonum Olmasına Rağmen Araç Alamadım.
Sixt Rent A Car'dan Rezervasyonum Olmasına Rağmen Araç Alamadım.
Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Araç Tesliminden Aylar Sonra Haksız Hasar Ücreti Talebi Ve Güvence Paketi Anlaşmazlığı

Emrah
02 Eylül 2025 18:18
Suat sonuçtan hiç memnun değil

Suat
21 Temmuz 2024 18:19