SGK'nın Adaletsiz Uygulaması Ve Mağduriyet

03 Kasım 2024 23:15

2014 yılında engelli vergi indiriminden emekli oldum. SGK, 21.08.2024 tarihinde yersiz ödeme adı altında hiçbir şekilde uyarı yapmadan maaşımı kesti. Sebep olarak 2010-2011 yılları arasındaki 3 aylık sigortamın sahte olduğunu tespit etmişler. Bu sahte sigortayı yapan işvereni değil de çalışan engelli vatandaşa ceza kesiliyor. Üstelik yetmezmiş gibi verdiği haklarımı geri istiyor, 3 ay çalış yeniden maaşın bağlansın diyor. Asıl suçlu olan işvereni değil de engelli vatandaşa gücü yeten SGK'ya ne demeli bilmiyorum. Madem böyle bir durum oldu, günah keçisi olarak vatandaşı gören SGK beni neden emekli etti? Neden emekli olmadan günlerimi kontrol etmedin de her şeyimi elimden aldın? Bu nasıl bir adalet sistemidir? Maaşı kesmeden önce neden uyarmadın? Bu haksızlığı benim gibi engelli vatandaşlara, suçu olmayan vatandaşlara neden fatura ediyorsun? Binlerce insan mağdur olmuş durumda. Benim engelli oluşum zaten mağduriyetin en büyüğü değil midir? Saygılarımla.

05 Kasım 2024 00:32

Çalışma hayatım e devlette 3899 gün mevcut 3921 gün den emeklilik hakkım mevcut şu an eksik olan günlerimi tamamlamak için çalışıyorum 22 gün sonra mı dilekçe vermem gerekiyor

Yorumlar (5)

Şermin

Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten çok üzüldüm durumunuza benim de annemin maaşı kesildi çalıştığı firma paravan çıkmış kadıncağız 64 yaşında ise girdi prim günü doldu kağıtlarını içeriye verdi bekliyoruz ki maas bağlansın kendileri hamuduyla götürüyor her şeyi vatandaşa gelince kurallar kaideler yasaklar.

Şermin

Merhaba, yeniden emekli olabildiniz mi? Bir de sizden geriye dönük aldığınız maaşları talep ettiler mi?

Savaş

Geriye dönük her şeyi talep ettiler yetmedi icraya verdiler itiraz ederek icraları durdurdum

Savaş

Ve ben 2014 yılında vergi indirimi alarak emekli olmuştum 3921 günle şu anda 4041 günüm var her şeyim fazlası ile tam fakat hükümetin mevzuatı sadece mağdur etmek

Savaş

Hayır eksik günleri 84 gün 90 gün olarak tamamladım başvuru yaptım lakin 2025 te çıkan iş gücü kaybı mevzuatına takıldığımı söylediler yeniden heyete girmem için hastaneye sevk yapıldı yüzde 58 durum bildirir heyet sürekli raporum var fakat buna rağmen bir türlü bitmiyor hastanenin raporu SGK ya sevk etmesini beklemekteyim ve 1 yıl oldu maaşım emekliliğim askıda bekliyor

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Emekli Maaşı Kesintisi
1 Takipçi