SGK'lı Özel Sağlık Kuruluşlarında Kontrol Süresi Yanlış Hesaplanıyor

Mahmut
26 Ağustos 2024 15:53

SGK ile anlaşmalı özel bir hastanede de kızımı muayene ettirdik. Doktor 10 gün sonra kontrole çağırdı. SGK kurallarına göre 10 günü geçerse bir özel muayene ücreti daha ödemek gerekiyor. Yani bu 10 günü doğru hesaplamak önemli. Bugün 26 Ağustos. 10 gün sonra hangi gün sizce? Matematiği kuvetli olanlar hemen 1 gün sonra 27 Ağustos, 2 gün sonra 28 Ağustos diye saymaya başlar. Ama kazın ayağı öyle değil. Böyle sayıp ta 10. Gün diye 5 eylülde giderseniz sizi bir muayene ücreti daha bekliyor. Çünkü şöyle saymak lazımmış: muayene olduğu gün 26 Ağustos. 1 gün sonrası yine 26 Ağustos,... Böyle sayılınca 10. Gün 4 Eylül oluyor. Şimdi büyük resme bakalım. Hasta SGK anlaşmasını kullanmıyor veya özel sigortalı ise kontrol zamanı 15 gün. SGK lı olunca kontrol süresi 10 güne düşüyor. Peki SGK 'lı olmanın ne günahı var? Bununla da kalmıyor, sayım yöntemi ile kontrol süresi 9 güne hem de 10 gün adı altında yanıltıcı bir şekilde 9 güne düşüyor. Etik açıdan bakınca doktorun verdiği tedavi bitinceye kadar kontrol süresi bitmemeli. Doktor 31 gün antibiyotik tedavisi verdi diyelim. Hastanın 2 muayene ücreti ödemesi gerekiyor, SGK lı veya özel sigortalı. Şayet aynı hastaya 12 gün antibiyotik tedavisi verseydi, SGK lı 2 muayene ücreti, özel sigortalı tek muayene ücreti ödeyecekti. Doktorlar bu kuralları çok iyi bildikleri için bazıları tedavi zamanlarını ona göre seçiyorlar diye düşünüyorum. SGK nın bu uygulamasını soyal devlet anlayışı ile bağdaştıramıyorum.

profile profile profile

Rabia
03 Ocak 2025 10:08
Doktorun İlgisizliği Ve İlaç Yazma Sorunu

SGK Rapor Ücreti Ve Sağlık Sistemi Mağduriyeti!

Ahmet
25 Kasım 2024 14:56

İrfan
28 Ağustos 2023 17:15

Ahmet
17 Mart 2025 13:11

SGK Sigortam Görünmedi Devlet Hastanesi'nde Ücretli Muayene Olmak Durumunda Kaldım

Esmanur
08 Ekim 2025 16:44
sgk-sigortam-gorunmedi-devlet-hastanesinde-ucretli-muayene-olmak-durumunda-kaldim-1.jpg

SGK Kategorileri