SGK Yurt Dışı Emeklilik Başvurusu

Senol
17 Ekim 2023 16:02

Ben çek cumhuriyetinde yaşıyorum burada emeklilik hakkımı elde ettim. 17.5.2023 tarihinde emeklilik başvurusu yaptım. Hiçbir cevap gelmediği için yaklaşık 1 ay önce buradaki gerekli yere başvuru yaptığımda bana Türkiye'den emekli olduğum için Türkiye sosyal güvenlik kurumu sosyal sigortalar genel müdürlüğüne TR/CZ 205 numaralı bir form göndermişler. Türkiye'deki hizmet döküm belgesi için. İki günden beri gerekli yerlere ulaşmaya çalıştım ulaşamadım ulaştıklarım da bana yardımcı olamadılar. Lütfen bana yardımcı olun. Aynı sorun eşimde de var bu bilgileri gereken yerlere gönderirseniz memnun olurum.

profile profile

Aynur

E-devlet şifreniz varsa aşağıdaki adımlardan bulabilirsiniz. -e-devlet giriş -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı -yurt dışı Borçlanma Belge Sorgulama linkini karışmasın diye önceki yorumumda belirttim. Banada çalışma ataşelikten alınan yazının eksik olduğu söylendi. Eksiği öğrenmem bile günler aldı. Çalışma ataşeliğinden alınan ikamet ve çalışma belgesinin örneğini buraya eklemeniz mümkün mü. Daha da zaman kaybetmek istemem. İsim soyad vb. Gizleyebilirsiniz kendi gizliliğiniz için. Teşekkürler şimdiden.

20 Şubat 2024 11:18

Murat
12 Temmuz 2023 19:15
Gokhan sonuçtan çok memnun

Gokhan
20 Temmuz 2023 11:32
"SGK çalışanlarına teşekkür ederim."
SGK Kategorileri