SGK Raporlarda Toplu Sözleşme Farklarını Ödemiyor

Yiğit
01 Ağustos 2023 16:22

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli sürekli işçi personeliyim. 2023 Ocak Şubat aylarında almış olduğum 3 ayrı rapor toplamda 41 günlük raporun sözleşme farklarının ödenmesi için SGK ya başvurduğunda 214 TL gibi komik bir rakam ödendi. Ocak 1 itibariyle geçerli olan toplu sözleşme prim farkları SGK hizmetime yansımasına rağmen SGK bir önceki yılın primini baz alarak ve kanunu işaret ederek 2023 ün raporunu 2022 nin günlük kazancına göre hesaplıyor. Adı üstünde sözleşme farkı? Rapor ücretini Ocak Şubat 2023 primine göre ama sözleşme farklarını 2022 yılı ortalama prim gün hesabına göre hesaplıyor. Bu hak kaybına gözmü yumacak yüce devletimiz? İnsan haklarını devlet kurumu ihlal ederse vatandaş olarak kimden adalet bekleyeceğiz? Devletin yetkili ilgili merci makamları bu haksızlığa el atsın lütfen! SGK raporlarda toplu sözleşme farklarını ödememek için kanunu gerekçe göstererek farklı uygulama yapıyor. İlgili devlet makamlarına duyurulur. Konuya ivedilikle müdahale edilmesi gerekmektedir. Bunca insanın hakkını alın terini kanunu gerekçe göstererek bir kurum ihlal edemez. Hakkımı helal etmiyorum.

profile profile

Ömer
Ömer

Bu sene ocak ayında 20 gün raporum vardı toplu sözleşme 26 şubatta bitti rapor parası farkı için 170 aradık başvurdum yok diyorlar ocak ayında rapor farkı yok neye göre yok anlamadım hiç alan var mı veya aldıysa nasıl aldı mahkemeye baş vurabiliyormuyuz ydınlatın lütfen

Bahceli
Bahceli

Kesinlikle haklısınız bende bekliyorum bana cevap ödenmeyeceği, şeklinde, geldiği, halde tekrardan başvuru yaptım. Yasal değil ödemeleri lazım.

Emine
Emine

Bir sonuca ulasabildinizmi eşimde aynı sorunla karşı karşıya

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Rapor Parası Yatmadı
Askerlik Borçlanması Başvurusu
1 Takipçi

SGK 90 Gün Prim Süresi Tamamlanmadı Diyerek Rapor Parası Ödemiyor

Tarık
22 Mart 2024 14:08

SGK İş Göremezlik Raporu!

Zuhalgokmen
23 Ekim 2023 08:33
Kenan sonuçtan hiç memnun değil

SGK Rapor Ücretini Ödemiyor

Kenan