SGK GSS Prim Borcu Mağduriyeti!

26 Kasım 2024 21:05

2012 yılında GSS başvurusu yaptım ancak hiçbir şekilde kullanım olmadı, tedavim olmadı, doktor ihtiyacım, hastane ihtiyacım olmadı. 21/12/2015 yılında özel sektörde işe başladım, o tarihten bu yana sigortalı durumum devam etti. Ancak GSS durumum sigortalı olarak başladığım için iptal edilmesi lazımdı, iptal edilmedi. 26/11/2024 yılı olmuş, devlet beni icraya vermiş, avukata vermiş. Neymiş, 4 bin lira GSS prim borcunuz var diyor. İlahi adalet diyorum, ben o başvuru döneminde hiçbir şekilde kullanmadım. Asgari ücretle çalışan biriyim, maddi durumum ortada. Ben hem kendime hem de anne babama bakıyorum, onların ihtiyaçlarını karşılayacak gücüm yokken devletim beni icraya vermiş. Avukat danışmanı, bugün vermezsen devlet seni icraya verecek. İnsan önce sorar, der ki durumun var mı, bunu nasıl ödeyebilirsiniz? Direkt hemen öde, devletin benden talep ettiği bu 4 bin lira haksız bir para talep etmektedir. Devlet vatandaşını zor durumda bırakmaz, mağdur etmez. Maddi durumum olmuş olsa değil 4 bin, 10 bin veririm, bağış yaparım ama durumum yok, zaten zor geçiniyorum, her şey ortada. Ben bu konuda ilgili yetkililerden destek bekliyorum çünkü bunu karşılayacak bir gelirim yok. Benim aldığım 17 bin, eğer devlet bunu da elimden alacaksa bilemem artık. Konu hakkında destek bekliyorum. Not: Hiçbir şekilde benim bu durumda bu parayı vermem mümkün değil, maddi durumum yok çünkü.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi