GSS Prim Borcu: İşsizlere Haksız Yük

GSS Prim Borcu: İşsizlere Haksız Yük
Ramazan
09 Ekim 2024 15:08

Sayın yetkililer artık ne yazacağımızı ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Ben de çoğu insan gibi GSS prim mağduru işsiz biriyim. Adı üstünde işsiz… ama yıllar önce çıkarılan bir kanun yüzünden aylık faiziyle birlikte borca giriyoruz. Kanun o kadar saçma ki ailedeki gelire göre bir hesaplama yapılıyor ve eğer o gelir asgari ücretin 1/3 ünden fazlaysa işsiz de olsan seni zorla istek dışı bu sisteme dahil ediyor. Şimdi ailemin yanında yaşıyorum ve işsizim diye mi bu sıkıntıları yaşıyorum. Size ne benim ailemin evinden gelirinden ya da banane. Siz benim şahsi durumuma bakın. Almadığım bir hizmet için gitmediğim bir hastane için neden para ödüyorum. Ya Allah için artık yeter yıldık usandık. Kendi ülkemizde ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz sanki. Ya bir Allah için okuyun bir şikayetleri görün. Ne kadar mağdur insan var. Biz bir ayrıcalık beklemiyoruz almadığımız bir hizmet için bizi borçlandırmayın. İstek dışı yapılan haksız bir durum için hele ki haciz tehditleriyle kendi vatandaşına tebligat yollamak nedir? Ya Allah için bu nedir? Bize tutup kanunun maddesini kopyala yapıştır yapmayın. Biz o saçma maddeyi biliyoruz. Biz bunun yanlışlığını, haksız olduğunu söylüyoruz. Benim şahsen bu borcu ödeyecek gücüm de imkanım da yok. Bir çok insanın da bu şekilde…Bizleri bu sıkıntıya borca sokanlara hakkımızı helal etmiyoruz.

profile profile profile

Yorumlar (12)

Atilla

930 TL sini Torba Yasa ile silmişler :) Allah Razı Olsun

Aida

Boşanmış, işsiz, kirada oturan bir bayanım. Ve gelir testinden geçemedim. GSS borcum ilk öğrendiğim zaman yani 2 ay önce 32 bindi, şimdi 34'e çıkmış. Ve tüm bunlar yıllarca hiçbir sağlık hizmeti almadığım halde. Böyle bir şey mantıken bile olamaz.

Toraman

İnsanlara psikolojik sosyolojik zarar veriyor gece saat 3 te SMS ile tehdit. İmzasız usulsüz posta kutusuna tebligat. Zaman aşımına uğramış borçlar. En sonda tehdidin kralı hapis cezası. Sorarlar suçun neydi. GSS borcu. İmzasız rızasız usulsüz hiçbir şekle uymayan. Ben yaptım oldu kanunu. EYT. Şehir hastaneleri. Mülteciler. Sığınmacılar. Derken sağlık sisteminide batırdılar işsize garibana saldıracak derecede vahim demek ki durum. Milletin ciğerini söker bunlar. Ama millettin gücünü yabana atanların sonu yakındır Allah büyük.

Murat

İcra gelen var mı eve ya da hesaplara?

İsmail

27.000₺ borcu nasıl ödeyeceğim düşünüyorum

Kumral

Kimi kime şikayet edecek kardeşim

Sayik

Paranın istendiği dönemde devlet hastanesinde ücretli muayene oldum. Madem para ödeyecek TİM bu ceza neyim nesi, hem sağlık giderimi karşılamıyor hem de o dönemin parasını istiyor, ne yapmaya çalışıyorsunuz ya

Cem

Bu ödenen paraların emekli olmaya da hiçbir şekilde katkısı yok, en azından her 10 ayda bir sigorta günümüze 30 gün eklense insanlar bir şekilde öder yoksa çok saçma bir uygulama. Haciz için evime memurlar gelirse eğer bir daha başka bir eve gidecek ayakları olmaz

Aykut

İşsiz olandan almadığı bir hizmet için para istemek bir de bu paraya gecikme faizi işletmek zulüm değil de nedir? İşin acı kısmı ise bunu dindar ve muhafazakar zihniyete sahip olduğunu söyleyen devleti yöneten siyasi parti mensupları yapıyor size şimdi bir hadis söyleyeyim Hz Muhammed sav buyurdu ahir zamanda koyun postuna bürünmüş kurtlar olacak.

Ali

Bende mağdurum devletimiz bu işe bir çözüm bulmalı

Hilmi

Aynı durumdan muzdarip milyonlarca insan var. Çözülmesi lazım @SGK @Sağlık Bakanlığı

Rasim

Savcılığa şikayet et bunları

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi