Çalışmadan GSS Prim Borcu Çıkartılması

Çalışmadan GSS Prim Borcu Çıkartılması
Gül
31 Aralık 2024 07:13

GSS prim borcu denen şey, hiç çalışmadığım halde bana borç çıkartmış ve 2019'dan bu yana toplamda 7 defa hastaneye gitmişimdir, o da kendi paramla. İlaçlarımı bile paramla aldım. Yıl olmuş 2024 sonu, yarın 2025'e gireceğiz. Hiç yoktan 25.000 TL üzeri borç çıkartmışsınız bana ve hiçbir şeyden yararlanamamışken. Çalışmıyorum ve senelerdir de hiç çalışmadım ve gelirim de yok. Nasıl oluyor da bana bu borcu çıkartıyorsunuz? Bu yasal olarak hakkınız değil ve bu borcu tarafımca asla kabul etmiyorum. Devletten ne bir yardım aldım ne de bir yardım parası bugüne kadar. Borcumun silinmesini istiyorum. Asla bu borcu ödemeyi düşünmüyorum, tarafıma bir bilgilendirme de yapılmadı, tesadüf eseri e-Devlet'ten öğrendim. Siz bu ülkede hiç çalışmamış kadını bile borçlu çıkarttınız ya, hakkımı size helal etmiyorum.
31 Aralık Salı, 2024

profile profile

Şikayeti Çözüldü

Bana 27 bin genel sağlık sigortası borcu geldi ödemek zorunda kaldım çünkü gecikme faizi her gün işliyordu o yüzden size de tavsiye bir an önce ödeyin yoksa günden güne faiz işliyor 25 bini şimdiye kadar ödemediyseniz muhtemelen bu ay 30 veya 35 bin falan olmuştur ve gün geçtikçe artacaktır

Ercan

Dayım GSS borcu var evde 3 kişi var kişi başı gelir 8 binin altında olur değil mi

Eray

Haklısınız ancak GSS zaten devletin size çalışmıyorsanız bize para ödeyeceksiniz demesi. İşsiz olan herkes 2013 senesinden itibaren devlete borçlu. Daha önce devlet bunları tahsil etmiyordu şimdi 2025 itibari ile haciz işlemleri başlatıldı. Şu anda GSS borcu olanlar ücretsiz tedavi ve ilaç haklarını kaybettiler. 15 Ocak itibariyle banka hesaplarına bloke konulmaya başlanmış. SGK ya gidip gelir testi yaptırmanız gerekiyor. Eğer geliriniz aile halkında kişi başı 8 bin tl den düşükse GSS borcunuz silinir. Eğer yüksekse sizden tahsil edilir.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi