SGK Çeyiz Hakkı Vermiyor Yalan Beyanlar Ve Kendi Kurallarını Söylüyor

Raşit
28 Ağustos 2024 10:37

1 Eylül tarihinde nikahım vardı. Eşimin babası 3 yaşındayken vefat ettiği için çeyiz hakkı vardır. Konu ile ilgili bilgi almak için İstanbul Ümraniye SGK il müdürlüğü binasına gittik ve kendileri bize evlendikten sonra başvurunuzu yapabilirsiniz, başvuru yaptığınız zaman geçerli olacak dediler. Aldığımız bilgiye istinaden nikahımızı 05 Ağustos tarihine aldık ve nikahımızı kıydık. 06 Ağustos tarihinde İstanbul Ümraniye SGK il müdürlüğünden dilekçe örneği alıp dilekçe yazdık. Eşimin babası Bolu SGK il müdürlüğüne bağlı olduğu için dilekçeyi Bolu SGK il müdürlüğüne yolladık ve bize geri dönüş yapıp sizin çeyiz hakkınız yok çünkü maaşınız ayın 15'inde kesiliyor. Ayın 16'sında başvuru yapmanız gerekmekteydi, artık hakkınızı kaybettiniz dediler. İ***** Bey, Bolu SGK il müdürlüğünde bu serviste çalışan kişi, kendisi söyledi. Daha sonra biz tekrar İstanbul'a gidip sorduk, öyle bir durum yoktur. Evlilikten dolayı maaşı kesilen bir yetimin çeyiz hakkı mevcuttur bilgisi verdi. Tekrar Bolu SGK ile görüştüğümüzde burası Bolu, orası İstanbul, herkesin çalışması farklı diye saçma bir bilgi verdiler. Şimdi soruyorum, SGK devletin dairesi değil mi? Bu kuralın tek bir olması gerekmez mi? Her ilin SGK'sı kendine göre mi kural koyuyor? Benim eşim 3 yaşında babasını kaybetmiş, babasının yüzünü bile hatırlamayan bir kız çocuğu babasının maaşının ne zaman kesildiğini nereden bilebilir? Konu ile ilgili çok mağdur olduk. Sırf bu yüzden nikah tarihimizi öne alıp oda nikahı kıydık, eşimizi dostumuzu çağıramadık. Yardımlarınızı rica ediyorum.

profile profile

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Dul Ve Yetim Aylığı
3 Takipçi