SGK 4/a Sigorta Prim Günlerimin Silinmesi

08 Mayıs 2023 16:59

7/mart/2023 tarihinde EYT için SGK ya başvurdum. Yaklaşık 1,5 ay bekledikten sonra 1995 yılındaki 30 günlük sigorta prim günlerim bir anda silindi ve emekli olamıyorum. Sigorta sicil numaram her şeyim doğru olduğu halde tarafıma hiçbir bilgi verilmeden günlerim silindiği için şimdi emekli olamıyorum. Kurumu aradığımda ise karşımda muhatap bulamıyorum. Lütfen bu konu hakkında yardımcı olur musunuz.

Yorumlar (7)

Salih

SSK habersiz araştırmadan usulsüz çalışanın SSK pirimini silmesi suçtur benim çalışmadığımı neye dayanarak siliyor bana sorması gerekir

Metin
Metin

Aynı durumdayım 1993 yılından 120 günüm silinmiş ve SGK nın umurunda değil maalesef. Dava açacağım

Salih

1995 yılında silinen 30 günlük priminiz, ilk işe giriş (ilk sicil ) primleriniz mi? Öncesinde veya 08.09.1999 yılından önce başka piriminiz yok mu? Silinmedne önce SGK prim cetvelilinde (e devlette) görebiliyormuydunuz?

İbrahim

İşin kötü tarafı o primlere ait elimde hiçbir belge evrak yok. Hal böyle olunca delil de sunamıyorum. Şaşırdım kaldım yani.

İbrahim

Ve ilave olarak eğer askerlik borçlanması yapıp parayı ödersem 99 öncesinde prim günüm olacağını ve 25 yılı doldurup emekli olabilmem için ocak/2024 ü beklemem gerektiğini söylediler. Askerliğimi 97-99 yılları arasında yaptım. Şimdi askerlik borçlanması hesaplarına bu da 58400 TL civarında tutuyor. Birincisi bu kadar param yok, ikincisi bankalarda kredi vermiyor. Hiçbir şey yapmasam bu kezde 60 yaşını beklemem gerekiyor. Ona daha 14 yıl var. Ne yapacağımı bilmiyorum.

İbrahim

İlk sicil başlangıcım 1992 yılından staj girişi. Fakat 1999 öncesinde başka prim günüm yok. Sadece 1995 yılındaki 30 günlük prim günlerim vardı. 1995 yılındaki 30 günlük prim günlerim silinince bu seferde 1999 öncesinde prim günüm olmayınca EYT kapsamı dışında kalıyorum. SGK ya konuyla ilgili itirazda bulundum. Bana verdikleri cevap o sigorta primleri size ait değil, başkasının primleri sizin üstünüze işlenmiş dediler. Ama ilk başından beri silinmiş olan prim günlerim e-devlet hizmet dönümünde görünüyordu. Şimdi ise görünmüyor.

İbrahim

Ne ilginçtir benim adımda ibrahim ve benimde 01.05.1996 Tarihine ait 120 gün primim bir anda silindi. Allah'tan elimde kayıtlarım var muhatap bulmak imkansız. CİMER'e yazdım Alo 170 kayıt açtırdım henüz cevap yok sanırım bir şey çıkmayacak. Eskişehir'den bir takipçi bulmaya çalışıyorum.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi