Artık SGK Vatandaşa Ücretsiz Gözlük Vermiyor

Nesim
14 Şubat 2024 10:28

Önceden devletin sağladığı ücretsiz gözlükleri gözlükçülerden temin edebiliyorduk. Ancak şimdi gözlükçülere sadece 150 TL'lik bir çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sağlanan ücret karşılığında gözlük alabiliyoruz. Fakat bu fiyata uygun hiçbir gözlük bulunmuyor. Bu yüzden gözlükçüler istedikleri fiyatları belirleyerek satış yapıyorlar. Bana verilen en düşük gözlük fiyatı 800 TL oldu. Neden gözlükçülerin vatandaşa gözlük sağlama hakkı iptal edildi? Eğer devletin verdiği paraya uygun bir gözlük varsa, bana versinler ve ben alayım. Ancak bu fiyata uygun gözlük bulunmuyor. CİMER'e yaptığım şikayette bana verilen yanıtta, aradaki farkın devlet tarafından karşılanmayacağı belirtiliyor. Ancak zaten devlet bir gözlük parası ödemiyor ki. Bu durum insanlarla alay etmek gibi görünüyor. 150 TL'ye hiçbir yerde uygun gözlük bulunmuyor ve gözlükçülerin sattığı gözlükler yüksek fiyatlı. Önceden devletin sunduğu imkanlarla, gözlükçülerdeki gözlükler arasından seçim yaparak ücretsiz alabiliyorduk. Neden bu imkanı ortadan kaldırdınız ve bizi gözlükçülerin insafına bıraktınız? Gözlükçüler vatandaşlara diledikleri fiyata gözlük satıyorlar. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini ve vatandaşların lehine işler yapılmasını talep ediyorum. Maliyeti 100 lirayı geçmeyen gözlükleri gözlükçüler 800 lira, 1000 lira gibi yüksek fiyatlara satıyorlar.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Genel Sağlık Sigortası
3 Takipçi