%50 Engel Oranıyla Tüm Şartlara Uyduğumuz Halde SGK Dan Red Alanlar

%50 Engel Oranıyla Tüm Şartlara Uyduğumuz Halde SGK Dan Red Alanlar
Semaver
11 Mayıs 2024 16:12

26. 12. 2023. Tarihinde %50. Engelli raporumla engelli erken emeklilik için raporlarımı ve belgelerimle İstanbul Bağcılar SGK müdürlüğü'ne ibraz ederek engelli erken emeklilikten emekli başvurusunda bulunmak istiyorum mevcut şartlara uyduğumu ve engelli emeklilikten faydalanabilirsiniz denildi bende 4b den engelli emeklilik statüsünden emeklilik dilekçemi verdim 25. 04. 2024. Tarihinde yaklaşık. 4 ay sonra tarafıma SGK müdürlüğünden. ( 5510 sayılı. Kanunun malul sayma başlıklı 28 maddesi ile. Çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kayıp oranı.

Tespit işlemleri yönetmeliğinin 13 maddesi ek 1 hastalık listesinde belirlenen düzeyde çalışma gücünü kaybetmediğinize karar verilmiştir) denilerek bir zarf aldım aynı gün içerisinde. Bağcılar. SGK müdürlüğü'ne gittim. Reddedilmiş deniliyor itiraz edebilirsiniz ben de 25. 04. 2024. Tarihinde red karalarına karşı itiraz dilekçesini verdim şimdi sonucu bekliyoruz. Bu şekilde red kararına karşı. İtiraz dilekçesi verip olumlu cevap alan arkadaşlar var mıdır veya nasıl bir yol izlememiz lazım bilgi verirseniz sevinirim.

Benimde %40 süresiz raporum vardı SGK ya başvuru yapmıştım 4. Ayda çalışma gücü yoktur diye cevap geldi YSK başvuru yaptım 1.5 sonra onay geldi ama 2 yılda bir kontrol denildi 2 yıl bitmesine 3 ay kala tekrar SGK ya başvuru yapacağım hastalığı devam ediyor mu etmiyor mu diye kontrol edecekler bakalım benim süreç böyleydi. Sgkdaki adam biraz zor onay gelir demişti ama benim ki şansa geldi not:hastalığım Bipolar bozukluğu

Sibel
Sibel

İtiraz dilekçesi Ankara yüksek sağlık kuruluna gidiyor. Büyük ihtimal olumlu geliyor.

Seray
Seray

Hastalık nedir? Tek bir hastalıktan en az %40 var mı yoksa birkaç hastalıktan mı toplam %50. Hastalığınız iş gücü kaybı hastalık lisresinde var mı?

Erkan
Erkan

Bende Bağkur'luyum günüm doldu SSK beni hastaneye sevk edecek ortopedik engelim var tahminimce %45 verirler diye düşünüyorum çift bastonla yürüyorum ama %45 de alsam asıl komisyon düşürebiliyor deniliyor şimdiden rapor sürecini mi düşünsem yoksa o süreci mi bilemiyorum strese girdim

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Rapor Parası Yatmadı
EYT Başvuru Sorunu
1 Takipçi

Yanlış Başvuru Nedeniyle Erken Emeklilik Hakkım Kayboldu!

Candan
05 Mayıs 2025 22:09