Boris sonuçtan hiç memnun değil

Seç Market Fiş Vermiyor Ve Fiyat Etiketsiz Ürün Satıyor

Seç Market Fiş Vermiyor Ve Fiyat Etiketsiz Ürün Satıyor
20 Eylül 2024 04:03

Antalya/Alanya, Atatürk Caddesi, No:133/A üzerinde yer alan bir seç market; Türkiye'den gelmeyen ve fiyat etiketi bulunmayan ürünler bulunmaktadır. Rusça konuşan kasiyer, "fiş basan makine çalışmıyor" diye bahane üretip bana alışveriş fişi vermek istemedi.

Toplam fiyatı pos cihazına girdi. Ancak kasiyerler bunu Türkiye'den gelen ürünler için yapmıyor. Sadece yabancı ürünlerin fişlerini/fiyatını sunmuyorlar. Yani bu ürünleri istedikleri fiyata satabildiklerinin anlamına gelir. Fiyat etiketi olmayan ürünlerin fiyatlarını sorarsanız sizi görmezden gelirler.

Ülke anayasası diyor ki: Fatura veya fiş kesmemek gibi kanunsuzluklar doğurabilir. Fatura veya fişi keserek kanuna uygunsuz işlerin performansını engellemek adına para cezasına dönüştürüldü. Ve ürün fiyatını bulundurmak zorunludur. Bu da bir kanun. Ürünün fiyatını sunmadan satıyorlar fotoğraftan gördüğünüz gibi.

Ve Lütfen fiş vermeyen ve fiyat etiketi olmayan bu kişileri kontrol edin... Yasal bir şey değil bu. Para iadesi istemiyorum, bunlar sadece tüm ürünlerde fiyat etiketi bulundurması zorunlu olması gerek.

03 Ekim 2024 11:59

Antalya/Alanya, Mahmutlar Mah. Atatürk Caddesi Sokak 133'te bulunan seç market alışveriş fişimi vermeyip "fiş yazıcı çalışmıyor" bahanesi ile fişimi kesti. Öne sürerek birçok ürünü fiyat etiketi olmadan satıyorlar. Ve bunu yapan kasiyer Türkçe bilmiyordu. Alışverişin ne kadar para olduğunu ancak bankacılık uygulamasına bakarak anlayabildim, bana fiyatını bile söylemediler. Eğer fiş veya fatura alınmazsa kayıt dışı satış yapılmış olunur ve bu alışveriş üzerinden vergi alınmamış olunur. Eğer fiş ya da fatura istemezsek satıcı mal satış fiyatı içinde yer alan KDV'yi devlete ödemek zorunda kalmaz böylece kendisine ek gelir sağlamış olur. Bu açık ve net şekilde ülkenin anayasasına aykırıdır ve ben birçok şikayette bulundum ve onları aradım, düzelteceklerini söylediler ama hiçbir şey yapmadılar ve bu şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Ürünlerin fiyatını sunmayıp satıyorlar. Allah rızası için bunun hakkında bir şey yapın, Yoksa bu marketi mahkemeye vermek zorunda kalıyorum.

1727945769804.65hghz.jpg
23 Eylül 2024 02:43

Seç Market'in fiyat etiketi olmadan ürün satması ve kasiyerlerin alışveriş fişi vermemesi konusunda şikayette bulundum, beni arayıp adımı sordular ve bu konuda herhangi bir işlem yapmadılar.

Antalya/Alanya, Mahmutlar, Atatürk Cad. 133/A'da yerleşen bir Sec Market, Markete gittim ve şaşırtıcı bir şekilde hala fiyat etiketi olmayan ürünler satıyorlar. Alırsanız alışveriş fişi verme makinesinin çalışmadığını bahane ediyorlar (pos makinesinden fiyat giriyorlar), bu Türkiye'nin fiyat etiketi olmadan ürün satma anlayışına ve bunu reddeden bir market olma ülkemizin kurallarına açıkça aykırıdır. Alışveriş makbuzlarını fişlerini verin. Lütfen beni arayıp "bu bilgiyi Antalya'daki departmanımıza vereceğiz" demek yerine harekete geçin ve burada çalışan bu kişiler hakkında kontrol veya işlem yapın. Allah aşkına lütfen bu marketi kontrol edin ve fiyat etiketi kullanmalarını sağlayın.

Burada çalışan kasiyerlerin turkiye cumhuriyeti vatandaşlığı olup olmadığını bile bilmiyoruz, fiyat sorsanız hepsi sizi görmezden geliyor.

Ek
Boris
Boris
22 Ekim 2024 22:32

Seç market sorunu çözmedi, Alanya belediyesine başvurarak sorunu çözdüm. Kasiyer cezalandırıldı ve şimdi fiyat etiketleri var.

Ferdi
28 Şubat 2024 21:24
Migros Bozuk Mal İlgisiz Personel
Aynur sonuçtan hiç memnun değil

02 Haziran 2024 16:03

Güneş