Ekrem sonuçtan memnun değil

Schneider Electric Yanıltıcı Bilgilendirme İle Satılan Şarj Cihazı Mağduriyeti

Schneider Electric Yanıltıcı Bilgilendirme İle Satılan Şarj Cihazı Mağduriyeti
01 Ağustos 2024 20:04

Schneider 11 KW evde şarj aletini Hepsiburada'dan Schneider bayisinden siparişle aldım. Ürün açıklamalarında ve Schneider resmi web sitesinde ürün hakkında yeterli bilgilendirme olmadan satıldığından yanılgıya düştüm. Aracım maksimum 7.4 şarj kapasiteli Opel Mokka-e idi. Başka 11 KW cihazlarla şarj ettiğimde 7.4 KW şarj alıyordu (örneğin BMW wall box ile). Cihaz geldi. Kapalı otoparkımıza cihaz kadar masraf yapıp hat çektirdim, kurulumu yaptırdım. Çalıştırdığımda gördüm ki cihaz sadece 3 KW monofaz şarj ediyor. Schneider destek hattını aradım, ulaşamadım. Yazışarak sorunu anlamaya çalıştım. İlk destek ekibinden A****** Hanım'a anlattığımda cihazın giriş voltajı düşüktür cevabını aldım. Sonra ısrarıma binaen görüştüğüm başka bir arkadaş, cihazın sadece maksimum 11 KW şarj kapasiteli araçları 11 KW şarj ettiğini, benim aracı şarj edecek komponenti olmadığından 3 KW şarj edeceğini, 22 KW'lik cihazda böyle olmadığını belirtti. (Şu halimle 7 olan tam dolum zamanı 18 saatlere çıkıyor.) Muadillerinin sağladığı şarjı sağlayamayan, bunu destek ekibinin bazılarının dahi bilmediği aşikar olan, web sitesinde açıklaması olmayan ürünü internet üzerinden bayileri aracılığıyla net ürün açıklamaları olmadan satılmasına göz yuman, bayisinin de "Biz birçok ürün satıyoruz, hepsinin özelliğini tam bilemeyiz. Siz almadan ürün özelliklerini Schneider müşteri hizmetlerine soracaktınız" cevabı aldığım süreçle ilgili tüm Schneider muhataplarıma soruyorum: "Sizin bile özelliğini tam bilmediğiniz ürünü ben kurmadan nasıl anlayacaktım da bana kurulmuş ürünün iadesini alamayız savunmasını yapıyorsunuz?" Schneider elektrikli araç şarj istasyonu almayı düşünüp araştırmalarında bu yazıyı okuyup da vazgeçmeyene hatrım kalır. Diyorum ve cihazı söktürüp kullanmayacağımı, durum hakkında Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduğumu bildiriyorum.

Sema sonuçtan hiç memnun değil

Schneider Electric Ankara'daki Yetkili Bayide Yaşanan Sorunlar

07 Ağustos 2024 21:49
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Schneider Electric Şarj İstasyonumun Arızası Garanti Dışı Bırakıldı Mağduriyetim Sürüyor

14 Ekim 2025 21:42
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Schneider Electric Sürücü Satış Sonrası Desteksizliği!

16 Nisan 2024 01:14
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik By WAT Home Elektrikli Araç Şarj Ünitesinde Garanti Kapsamı Dışında Ücret Talebi Ve İletişim Sorunu

13 Kasım 2025 18:44

10 Nisan 2025 11:44