Talha sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Telefon S20 Fe Cihaz Patlayacak Sorunu Ve Destek Verilmemesi

26 Temmuz 2023 18:02

22.02.2023'de Vatan Bilgisayar adlı firmadan Samsung S20 fe marka modelli bir cep telefonu satın aldım. Cihazda 21.07.2023 tarihinden itibaren oluşmaya başlayan aşırı ısınma ve şarj almama problemleri sebebiyle Samsung Müşteri Hizmetleri ve teknik destek birimleri ile iletişime geçtim. Uzak bağlantı ile cihazıma bağlanıp birkaç işlem yapıldı ve cihazımın sorununun çözülmüş olduğu söylendi. Ancak cihazdaki sorun devam etmesi sebebiyle tekrar aradığımda cihazı yetkili servislerine götürmem bilgisi paylaşıldı.

Hafta sonu olduğu için arada cihazı 24.07.2023 tarihinde Samsung yetkili servisi Simge Elektronik adlı işletmeye götürdüm. Cihazı alıp inceleme yaptıklarında cihazın ana kart arızası, konnektör patlaması, Flex yanmaları, batarya problemi, şarj soketi arızası olduğu bilgisini aldım. Bu cihazda aynı anda oluşmuş olan toplu sorunun kullanıcı hatası olduğunu ve 5020 TL ücreti çıktığını ve bu ücretin ben tarafımdan karşılanması gerektiği cevabını aldım. Mağazaya ilk gittiğim andan son ana kadar cihazın garantisi olduğunu beyan etmeme rağmen hiçbir şekilde umursanılmadı. Çünkü baştan kullanıcı hatasına bağlanılacağı belliydi.

Cihazı servise götürmeden önce ve sonrasında 3 adet yetkili Samsung satış bayisine gidip satış temsilcileri ile görüştüm. Bu sorunların cihazda kronik olduğunu ama servisin bunu kabul etmeyip kullanıcı hatasına bağlandığı bilgisini aldım. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda ve çevremde sorduğum cihazı kullanan diğer kişiler dahilinde bu cihazı kullanan her 100 kişiden yaklaşık 90'ı ve üzerinde aynı sorun yaşanmaktadır. Fakat Samsung bu sorunu kronik dememekte ısrarcıdır. 21.07.2023 tarihinden beri her gün yaklaşık olarak 3 kez Samsung destek hattı ile görüşmeme, cihazın ısıdan dolayı patlama ihtimali olduğunu ve benim can güvenliğimi tehlikeye attığını bildirmeme rağmen hiçbir şey yapılmamaktadır.

Aynı zamanda cihazı servise verdiğimde aktif olarak çalışıyor. Olan Cihaz Titreşim Modülü, Parmak İzi Sensörü ve cihazın Hoparlörlerinde arıza meydana gelmiştir ve şu an çalışmamaktadır. Samsung destek birimi bu konuyu da göz ardı etmektedir. Bu cihazın değişimi talep ettiğimde de aynı şekilde geçiştirildim. Samsung'da bütün arama kayıtları mevcuttur. Onlara da bildirmiş olduğum gibi cihazımın patlaması ve benim ya da başkalarının zarar görmesi hususunda sorumlu kişiler Simge Elektronik Samsung Yetkili Servisi ve Samsung Türkiye A. Ş. Dir. Samsung Türkiye A. Ş.'den mağduriyetimin giderilmesini talep etmekteyim.

27 Temmuz 2023 09:00 (Şikayetten 14 saat sonra)

03 Kasım 2023 10:17
Burak sonuçtan hiç memnun değil

12 Ocak 2024 13:36
Samsung Telefon S23 Fe Hızlı Şarj Tüketimi. Vatan Bilgisayar Ve Samsung Pişmanlıktır.
Furkan sonuçtan memnun

09 Ocak 2024 14:51
"Samsung genel merkezi ilgisinden ötürü problemim çözüme kavuşmuştur. Teşekkürler..."

14 Haziran 2024 15:33
Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Telefon Yetkili Servisi'nde Yaşadığım Sorunlar Ve Yüksek Masraf Talebi

30 Ağustos 2024 13:57