Samsung Ankara Başarı Teknik Servis - Servis Yetersizliği Ve Tutarsızlığı

05 Ağustos 2023 18:17

Telefonumun ekranı kırıldığı için Ankara Kızılay "Başarı Teknik Servis" isimli yetkili servise öncelikle telefonumu gösterdim. Ekran değişimi yapılması gerektiğini belirttiler. İşlem yapabilmeleri için ödemeyi peşin almaları gerektiğini belirttiler. Yetkili servis olduğu için, almadığım hizmetin ücretini peşin ödemem hususunda çok düşünmedim.

02.08.2023 15:00 civarlarında telefonumu teslim ettim. Tahmini süre istediğimde telefonu teslim ettiğim gün içinde telefonun tamirini bitirmeye çalışacaklarını, ama eğer yetişmezse en geç ertesi gün, yani 03.08.2023 tarihinde bana teslim edileceğini belirttiler. O gün peşin olarak 1670₺ ekran değişim ücretini ödeyerek yetkili servisten ayrıldım.

03.08.2023 tarihinde 13:30 civarlarında telefonumun durumunu sormak için tekrar yetkili servise uğradım. Uğrama sebebim yetkili servisin numarası olan 03124305665'i arayınca hiçbir şekilde ulaşılamıyor olmasıydı. Yetkili servisten aldığım yanıt "Telefonunuzun yapıldığına dair size bir SMS iletilecek, o zamana kadar gelmenizi gerektirecek bir durum yok" oldu. Normalde bana teslim tarihi olarak söz verilen tarihte telefonumu teslim alamadığım gibi, detaylı bilgi de alamadım.

05.08.2023 tarihi saat 15.00 civarlarında, 3. Kez, tekrar yetkili servise uğradım. Bu sefer de telefonumun söz verirken tarihte teslim edilmemesi, bana bilgi verilmemesi ve dahili numaraların hiçbirinden yetkili servise ulaşamamadan kaynaklı olarak şikayetimi belirttim. Sistemleri üzerinden kontrol yaptıklarında yedek parça beklediklerini, yedek parçanın ulaştığını ve bugün (05.08.2023) veya en geç pazartesi teslim edileceğini söylediler. Ben de telefonum olmadığından ötürü mağdur durumda olduğum için işlemimi öne çekmeleri konusunda ısrarcı oldum. Benimle ilgilenen arkadaş teknikeri aradı. Teknikerin yanıtı işe şok edici, parça ellerine ulaşmamış! Bu sefer de benimle ilgilenen arkadaş "Parça elimize ulaşmak üzeredir, pazartesi veya salı günü telefonunuzu teslim alırsınız" dedi.

Burada bir ikililik var, teslim alınmayan parça nasıl olur da sistemde ellerine ulaşmış olarak görünür, aklım almadı bunu.

Konu ile ilgili şikayetimi Samsung müşteri hizmetlerine ilettim. Bu sefer de şikayet kaydını ancak 20 iş günü geçtikten sonra oluşturabileceğimi söylediler.

Hiçbir iletişim kanalından verim alamadım ve almadığım hizmetin ücretini peşin ödemek zorunda kaldım. Ayrıca telefonumun sürekli peşinde koşmak zorunda kalıyorum.

"Başarı Teknik Servis" ve Samsung genel yönergesi konusunda şikayetim var!

08 Ağustos 2023 11:57

Yukarıda ilettiğim şikayetimin devamı olarak farklı şikayetimi belirtmek istiyorum.

Ankara Kızılay "Başarı Teknik Servis" adlı firma bu sefer de onarım için ekstra ücret talep etmiştir ve bunun için onay beklenmektedir şeklinde SMS atmıştır. Servisin WhatsApp canlı yardımına yazdığımda ise "Merhaba Ankara servis tarafınıza dönüş sağlayacaktır iyi günler" şeklinde bir dönüt olmuştur.

Tarafıma hiçbir şekilde dönüş yapılmadan, servis tarafından bir SMS daha atılmıştır, içeriği "Servis noktamıza teslim etmiş olduğunuz cihazınızla ilgili işlem yapılmamıştır." şeklinde başlamaktadır.

Daha sonra Samsung tarafından bir SMS daha atılmış, burada da servis fişi iletilmiştir. Servis fişinde de "ana kart arızası" denilerek peşin olarak ödediğim 1670₺ üzerine 3200₺ ekstra ücret talep edilmiştir.

Burada 3 şikayetim var : 1) Tarafıma hiçbir şekilde ulaşılmadan yetkili servis onarım işlemini iptal etmiştir 2) Telefonumun sadece ekranı arızalı iken, telefon çalışır durumda iken ana kart bozulması yazmışlardır, bu kesinlikle teknik servis hatasıdır. Bir de bunun üstüne ekstra masraf talep edilmiştir. 3) Telefonu zaten 4750₺ civarına satın aldım, telefonun alış fiyatı kadar onarım ücreti talep edilmesi kadar büyük bir saçmalık olamaz!

Telefonumun teknik serviste uzun kalması yüzünden yaşadığım mağduriyet, teknik servis hatası yüzünden cihazıma ekstra zarar verilmesi sebebiyle maddi ve manevi tüm zararlarımın karşılanmasını talep ediyorum.

07 Ağustos 2023 09:05 (Şikayetten 1 gün sonra)

Emir sonuçtan hiç memnun değil

11 Temmuz 2023 10:58

Ekran Değişimi Sonrası Yaşanan Sorunlar Ve Mağduriyet

01 Kasım 2024 19:15
Refik sonuçtan hiç memnun değil

Başarı Teknik Serviste Onarım Süreci Ve İkame Cihaz Sorunu

23 Mayıs 2025 15:37
Coşkun sonuçtan çok memnun

05 Nisan 2024 14:34
"Öncelikle Cihan Bey'e Çok Teşekkür ederim. Sürecin Başından sonuna kadar çok ilgilendi... Samsung Dünya Markası olduğunu ispatladı"