Talat sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden.com Komisyon Ücreti

21 Kasım 2023 11:36

Yaklaşık 4 yıldır sahibinden.com üzerinden kurumsal mağaza olarak güvenli e-ticaret ile satış yapmaktayım. Fakat son 2 aydır ödemelerimde sürekli bir hata almaya başladım. İlan verilirken hem satılan toplam tutardan %10 komisyon hem de aylık kurumsal üyelik adı altında 1152 TL ödeme yapıyorum. Bu geçtiğimiz 2 ay içerisinde %10 alınması gereken komisyon oranında sebebi belirtilmeden fazla kesintiler ve eksik ücretler yatırılmaya başladı. Bununla alakalı olarak yaklaşık 1 ay önce talep oluşturdum müşteri hizmetlerinden arayan bir arkadaş daha konunun bile ne olduğunu bilmeden bilgilendirmeye çalıştı. Tüm bunların dışında 2 aydır Sahibinden.com Güvenli E-Ticaret Komisyon ücreti adı altında %10 komisyon alması gerekirken %12 leri bulan bir komisyon ücreti almaya başladı ve bununla alakalı bir bilgilendirme yapmıyor. İlk kez yapılan fazladan kesinti mi şikayetlerim üzerine geri yatırdılar. Ama sonrasındaki kesintilerim sürekli bir hal almaya başladı ve geri yatırılmadı. Şu an sahibinden.com üzerinde 700 TL civarında alacağım var bunun alakalı geri ödeme bekliyorum.

27 Kasım 2023 12:13

2 ay önce açtığım ve hala sonuçlandırılamayan talebime hala çözüm alamadım. sahibinden.com son güncellemesinde fazladan ve açıklamasız aldığı komisyon oranıyla 700 TL civarında fazladan komisyon aldı ve bununla alakalı bir açıklama yapamıyorlar. Fazladan alınan bu tutarın en kısa sürede tarafıma geri ödenmesini rica ediyorum. Müşteri hizmetlerinden arayıp bugün çözümlendirilecektir demelerinin üzerinden 6 gün geçti ve hala konuyla alakalı ne bir çözüm ne bir geri dönüş yapıldı. Bu şekilde devam edecekse bunun bilgilendirmesi ve yazılı sözleşmesi sunulması gerekiyor. Komisyon oranı kurumsal firmalarda %10 olarak göründüğü halde benden %12 civarında bir komisyon bedeli alınıyor. Ben neden kurumsal olabilmek için aylık 1152 TL para ödüyorum komisyonların dışında bunu da anlamış değilim. Konuyla alakalı acil dönüş yapılmasını rica ediyorum aksi takdirde her gün şikayette bulunacağım.

27 Kasım 2023 11:44

6 Gün önce oluşturduğum ve yaklaşık 2 aydır beklediğim şikayet talebimin hala sonuçlanmaması böylesine büyük ve kurumsal bir firmanın daha büyük yetersizliğidir. Şikayeti oluşturduğum gün göz boyamak adına iki kere arayıp sonrasında umursamayan bir firma kesinlikle çok kötü bir hizmet kalitesi

21 Kasım 2023 14:08 (Şikayetten 2 saat sonra)

21 Kasım 2023 14:31

Yaklaşık 30 günden fazladır inceleme yapıyorsunuz. Sözde talep 5 iş günü içerisinde cevaplanacaktır diye cevap alıyoruz. Hatta bunun üzerine müşteri hizmetlerini defalarca aradım ve olayın aciliyetini iletiyorum en kısa sürede dönüş yapılacaktır dendiği halde kimse aramadı ben aradığımda ise yaklaşık yarım saatte ancak bağlanıyorum.

22 Kasım 2023 14:34

Merhaba, Kullanıcımıza dönüş yapılarak şikayeti ile ilgili detaylı bilgi verilmiştir. sahibinden.com servis ve hizmetleri ile ilgili şikayet, istek ve önerilerinizi sahibinden.com Yardım sayfamızdan göndererek iletebilirsiniz. Saygılarımızla. sahibinden.com Destek Merkezi

23 Kasım 2023 11:06

Dün iki kere yalandan arayıp bugün sonuçlandırılacaktır bugün geri arayacağız diyerek bilgilendirme adı altında bir arama yapıldı ama hala ne sonuç var ne çözüm insanları geçiştirmek için arama yapmanıza gerek yok

07 Aralık 2023 14:22

sahibinden.com üzerinden 4 yıldır kurumsal mağaza olarak satış yapmaktayım fakat son 3 aydır sürekli sıkıntılar yaşamaya başladım. Satılan ürünüme onay verildiği halde sürekli arayıp onayı teyit ettirmem gerekti. 3 aydır yatırılan her tutarda ekstra bir komisyon kesintisi var. En son 3. Gün önce iyzico tarafından gelen mailde paranız yatırılmıştır bilgilendirmesi yapıldı fakat hesabıma para girişi olmadı. 3 aydır sürekli uyarmama ve aramama rağmen hiçbir gelişme alamadım. Şu an sahibinden.com üzerinden 10.000 TL civarında bir ücret almam gerekirken müşteri hizmetlerine bile bağlanamıyorum. Ödemelerim var bunu belirtmeme rağmen olayın dikkate alınmadığını görüyorum. Sürekli geçiştirmek için arayıp çözümleneceğini söylüyorlar ama hiçbir gelişme ve çözüm yok. sahibinden.com ve Iyzico'dan şikayetçiyim. Gerekenin yapılmasını rica ediyorum. Hala çözümlenmemiş ve üzerine daha yüksek miktarda bir tutar olan ödemem hiç yatırılmamıştır.

Sahibinden.com Sanal Pos Hatası Nedeniyle Üyelik Kapanması

Muhittin
30 Haziran 2025 18:48
Gul sonuçtan hiç memnun değil

12 Şubat 2024 15:45
Sahibinden Sebepsiz Hesabımı Kapattı
Sahibinden Sebepsiz Hesabımı Kapattı

30 Nisan 2025 19:32
Param Güvende Sistemine Güvendim, Mağdur Oldum
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Hesabım Gerekçesiz Kapatıldı Ve Mağdur Edildim

19 Ağustos 2025 21:22