Sahibinden Tatil Planımızı Mahveden Kiralık Ev Deneyimi

20 Ağustos 2024 11:39

Ben, eşim, çocuğum ve eşimin ailesi ile birlikte toplam 7 kişi 10-11 Ağustos 2024 tarihlerinde toplam 2 gün konaklamalı tatil yapmak üzere Ayvalık/Balıkesir bölgesinden günlük kiralık ev araştırması yaparken sahibinden.com üzerinden dilekçemde ilan detayları yer alan B** b. İsimli ilan sahibinin 1188121637 ilan numaralı ilanını gördük ve ilanda yazılı olan ve şahsa ait olduğu bildirilen 0531702**** numaralı telefonu arayarak 31.07.2024 tarihinde iletişime geçtik. B** b. İsimli ilan sahibi telefonu açarak tüm detaylarını ilettiğimiz tatil planı için o tarihlerde ilanda belirtilen evin uygun olduğunu ve günlük kiralama bedelinin 5.000,00 TL olduğunu, 2 gün için toplam 10.000,00 TL ödememiz gerektiğini bildirerek rezervasyon işlemi için 5.000,00 TL peşin göndermemizi istedi. Ben de 31.07.2024 tarihinde B** B** isimli şahsın Garanti Bankası'nda bulunan TR66... IBAN numaralı hesabına 10-11 Ağustos 2024 tarihlerinde ev kiralamak için 5.000 TL ücreti havale ettim ve dekontunu da kendisine ilettim.
Tüm hazırlıkları yaptıktan sonra 09.08.2024 tarihinde kendisiyle kesin adres almak ve teyitleşmek için iletişime geçmeye çalıştım. Ancak kendisi WhatsApp üzerinden sadece bir konum iletti ve sonrasında benimle iletişime geçmedi. Benim aramalarıma ve mesajlarıma da dönüş yapmayınca dolandırıcı olabileceğini düşünerek kendisini adli makamlara şikayet edeceğimi bildiren bir mesaj atmam üzerine bana telefonla ve mesajla dönüş yapmıştı. Konuşmalarda kendisinin de dolandırıldığını ifade edip konuyu geçiştirmeye çalışarak mağduriyetimin giderilmesi adına hiçbir aksiyon almadı. Ayrıca konuşma esnasında Antalya'da yaşadığı bilgisini edindim. Aramızdan geçen WhatsApp konuşmaları, ilan bilgileri ve dekont dilekçem ekinde sunulmaktadır. Bu süreçte ailecek yaptığımız plan iptal oldu ve yaşanan bu olay aile içinde huzursuzluğa sebep oldu. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen online satış ve kiralama sitesinde bu hesap açılarak bu kadar basit dolandırıcılık yapılması tarafımdan tahmin dahi edilememiştir.

20 Ağustos 2024 13:23 (Şikayetten 1 saat sonra)

29 Ağustos 2024 07:58

Merhaba, Kullanıcımıza detaylı bilgi verilerek kullanıcımızın memnuniyeti sağlanmıştır. sahibinden.com servis ve hizmetleri ile ilgili şikayet, istek ve önerilerinizi sahibinden.com Yardım sayfamızdan gönderebilirsiniz. Saygılarımızla. sahibinden.com Destek Merkezi

Hale
Hale

Bizde aynı durumla karşılaştık bir sonuç albildiniz mi acaba

10 Eylül 2024 17:07

Sahte Kiralık Ev İlanı Nedeniyle Mağduriyet Ve Maddi Kayıp