Selim sonucu yetersiz buldu

Sahibinden Kiralık Ev İlanında Yaşanan Mağduriyet

Sahibinden Kiralık Ev İlanında Yaşanan Mağduriyet
17 Ağustos 2024 15:08

sahibinden.com'da kiralık ev ilanı sahte çıktı. Evi ilandan kaldırmak için kapora istediler, yatırdım. Daha sonra ilan yayından kalktı ve telefonlarına ulaşılmaz oldu. sahibinden.com, girilen ilanlar için ilan verenin detaylı bilgisine ve evin/ilanın gerçek olduğuna dair tapu kanıtı istemelidir.

Yanıltmacaya yol açacak yöntemleri banka hassasiyeti ile öngörmeli ve önlem almalıdır. Bu yapılmadığı için zararımın tazminini istiyorum.

profile profile
17 Ağustos 2024 16:20 (Şikayetten 1 saat sonra)

17 Ağustos 2024 19:08
Selim
Selim
18 Ağustos 2024 19:13

Sahibinden.com beni aradı, konu ile ilgili talep edilmesi durumunda yasal destek vereceklerini söylediler. İlan verirken ilan verenin güvenirliğinin teyit edilmesi hususunda kişisel verilerin paylaşılmasına göre tapu teyidi isteyemediklerini söylediler. Bireysel ilanlarda Bunun ilan verme şartı olması ve veren kişinin rızası ile yapılması halinde yasak olarak sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum. Sahibinden.com bu konuda düzenleme yapıp güvenirliğin tesis edilmesinde sorumluluk almalıdır. Her önüne gelene ilan verdirip bundan kazanç elde etmesi bence dolandırıcılığa karşı yeterli önlem alamaması olarak değerlendirilebilir. Vatandaş olarak Kamunun buna karşı önlem almayı zorunlu hale getirmesini bekliyorum. Nasıl ki bankalar kartların güvenliğinden sorumlu ise sahibinden de verilen ilanların güvenirliğinden sorumlu olmalıdır. Önerimi yetkililere ileteceklerini söylediler. Sahibinden bu konuda gerçek bir adım atana kadar şikayetimin saklı kalmasını istiyorum.

Nazan sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden.com'da Sahte İlanlar Ve Güven Eksikliği

18 Kasım 2024 13:57
Hamad sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden.com Üzerinden Kiralık Ev Yanıltması

02 Ocak 2025 12:34
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

01 Temmuz 2024 14:19

Sahibinden Üzerinden Kapora Yanıltıcılığı!

21 Ekim 2024 21:39
Mustafa sonuçtan çok memnun

18 Nisan 2024 14:54
"O kişinin hesabının ilanının kaldırıldığını gördüm teşekkürler ederim"
Sahibinden Kiralık Ev Vaadiyle Yaşanan Tatsız Deneyim
Sahibinden Kiralık Ev Vaadiyle Yaşanan Tatsız Deneyim