Sağlık Bakanlığı Cipro Antibiyotik Aşırı Zararlı

22 Aralık 2023 14:23

İdrar yolları enfeksiyonu için daha önce Cipro adlı antibiyotik kullandım. Karnımın sol alt kısmında ağrı oluşuyor. Yıllardır bu ağrıyı çekiyorum ve kalıcı oldu. Bağırsaklarımı bozdu. Yaklaşık 4-5 yıl geçti ancak hala ağrılarım devam ediyor. Özellikle soğuk havalarda ağrılarım artıyor. Her kullanımda sinir krizleri geçiriyorum. Reçetesinde sinir ve depresyonla ilgili açıklamalar zaten mevcut. Reçete çok uzun, adeta padişah fermanı gibi. Bu ilacın zararlı olduğunu ve yan etkilerinin çok olduğunu kendi deneyimlerimden anladım.

Yorumlar (5)

Ayşen
Ayşen

Cipro tablete başladıktan sonra giderek şiddeti artan karın ağrılarım oldu ve karnımın içinde acı batma hisleri oldu ardından ishal ve bulantı şikayetleri de eşlik edince ilacı bıraktım. Parol ve arveles acilde damar yolundan takılmasına rağmen ağrımın şiddeti devam etti barsaklarima nasıl bir hasar verdi kim bilir bu kadar geçmeyen ağrı oluşturduğuna göre.

Bahar
Bahar

Bana da verildi aynı ilaç, eklem ağrım, şuursuzluk, halsizlik gibi yan etkileri olunca 3. Günde bıraktım yarın dahiliyeye görüneceğim kalıcı sakatlık bile yapabileceği yazıyor. Korkunç bir ilaç açıkçası birinci dereceden yakınımı antibiyotikten kaybettiğimi söylediğim halde doktor bunu nasıl yazar aklım almıyor.

Dilan
Dilan

Yan etkileri geçti mi kaç günde geçti kalıcı bir sorun oldu mu?

Talha
Talha

Hastalığınızın kendisiyle alakalı olabilir. Bir ilaç çok ciddi araştırmalar ve çok sayıda araştırmalardan sonra piyasaya sürülür

Semra
Semra

Merhaba şikayetleriniz devam ediyor mu benzer şekilde bende de var ben 3 gün kullanıp bıraktım siz bu antibiyotiği ne kadar kullandınız ağrınız geçti mi acaba? Böbrek hasarınız olduğunu nasıl öğrendiniz? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim geçmiş olsun.

Sağlık Bakanlığı Cipro Antibiyotik Sinir Sistemine Ve Böbreğe Hasara Sebep Oldu

30 Ekim 2023 14:53