Sağlık Bakanlığı Atama Onayını Kabul Etmiyor

23 Şubat 2024 15:00

Ben polis memuruyum, eşim tıbbi sekreter. Doğu görevi için tayinim çıktı ve atama onayım mevcut. Atama onayım ile eşim için Ocak ayı eş mazeret tayini kurasına başvurduk ancak red cevabı aldık. Açıklama olarak atama onayı yerine görev belgesi sunmamız gerektiği belirtiliyor. Yani 'Eşini bırak, yeni yerine göreve başla, eşinden iki üç ay ayrı yaşa, biz de eşini kuraya dahil edebiliriz' diyorlar. Nerede aile bütünlüğü? Daha önceden atama onayı ile eş tayinleri yapılıyordu. Ayrıca zaten Emniyet ile Sağlık Bakanlığı arasında atama konusunda bir protokol mevcut. Neden benden eşimden ayrı kalmam isteniyor? Görev belgesi istenmesinin nedeni nedir? Ben eşimin tayinini yaptıktan sonra eşimi gönderip kendim gitmeyecek değilim. Neden böyle bir uygulamaya son bir iki yıldır geçilmiş ve bu uygulamanın her tayinde geçerli olacağını söylüyorlar? Şu an eşim sözleşmeli olduğundan zaten sadece Ocak ve Temmuz aylarında atamaya tabi. Kadroya geçse bile yine aynı şekilde görev belgesi isteniyormuş. Gerçekten mağduriyet yaşamama sebep olan Sağlık Bakanlığı'nın bu konuya bir çözüm getirmesi gerekiyor.

Bozkurt

Sorunu çözebildinizmi acaba aynı durumdayım

Bozkurt

Mağduriyetten başka bir şey yaptıkları yok zaten

Murat
Murat

Yok bir çözüm biz yönetmeliğe göre yapıyoruz diyorlar sadece, bir de kamu denetçiliği kurumuna yazasım var

Eş Durumu Tayini Sağlık Bakanlığı

08 Ağustos 2023 13:30