Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Renault Mais Kaşe İmza Antetli Kağıt Neden Veremiyor?

Erhan
16 Ocak 2024 14:00

2023 model Renault Megane 1.3 benzinli aracımın kontak anahtarı ve direksiyonu kitlendi. Yaklaşık iki saatlik bir uğraş sonrasında şifre bilyaları yerine oturdu ve açıldı. Ertesi gün yetkili servise giderek durumu anlattım; kontak anahtarının değişmesi gerektiğini söylediler. Aracım 100 bin kilometreyi doldurduğu ve üç yaşını geçtiği için ücretli değişim yapabileceklerini belirttiler. Ben bu kontak sorununu araç 20 kilometre iken ve 40 kilometre iken 'kontak takıntılı dönüyor, çıkarken zorlanıyor' diye servise iletmiştim. Ancak herhangi bir sorun olmadığını söylemişlerdi. Serviste işlem yapılmadığı için işlememişler. Şimdi ise benim beyanım doğrultusunda kontak anahtarını incelediler ve değişim kararı çıkardılar. Aracın garantisi olmadığı için kilometre 102.000 olmuş ve üç yaşını doldurmuş; ücretli değişim yapacaklar. Yetkili servisten yaş ve kilometre dolayısıyla değişimin ücretli yapılabileceğine dair antetli kağıt istedim, ancak vermediler. Renault Mais'in verebileceğini söylediler. Altı kişi ile yirmi iş günü içerisinde görüştüm. Kurumsal bir firma olarak kaşeli ve ıslak imzalı antetli kağıt verememelerini anlayamıyorum. Servis kağıdı yeterli olduğunu söylüyorlar, ancak servis kağıdı boş; imza ve kaşe yok. Bir işe yaramayacağını biliyorlar. Not: Sorum şu, üç yaşındaki bir aracın kontak anahtarı nasıl arıza yapabilir? Trafikte tesadüfen yanımda duran ticari taksi, Megane marka aracın şoförüne sordum. 'Abi, benim aracımda Megane 4, sizinkinde kontak kilitlenme sorunu oldu mu? ' dedim. 'Çok çektim, kontak bilyalarını ve şifrelerini boşalttım, rahatladım. Artık çay kaşığı bile çalıştırıyor' dedi. Çok pahalı,  dedi. Ben de kontağın içini boşalttım. youtube.com üzerinde araştırma yaptım ve çok sayıda mağdur olduğunu gördüm; sadece ben yaşamamışım. Kartlı çalışan araçlarda bile direksiyon kilitlenme problemi var. Renault Mais, zarar etmek yerine müşteri kaybetmeyi tercih etmiş görünüyor. Çok mu zor mağdurun mağduriyetini gidermek? Yapamıyorsanız şirketinizin antetli kağıdına beyanda bulunun, imza ve kaşe yapın, tarafıma teslim edin.

16 Ocak 2024 14:03 (Şikayetten 2 dakika sonra)

İlkay sonuçtan çok memnun

Garantili Araçta Yazılım Güncelleme Ücreti Şoku

İlkay
20 Ekim 2024 22:23
"Renault Mais'ten Yasin beye çok teşekkür ediyorum. 5 aylık bekleyen işlemimi 5 dakikada çözdü. Benden alınan bu tutar sıradaki bakım faturamdan düşülecek. Teşekkür ederim."
Garantili Araçta Yazılım Güncelleme Ücreti Şoku
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane 4 1.3 Tce Manuel Vites Ses Ve Titreşim Sorunu

Osman
30 Kasım 2023 22:22
Şahin sonuçtan hiç memnun değil

Şahin
25 Haziran 2023 14:13
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

05 Kasım 2024 15:47
Osman sonuçtan hiç memnun değil