İlker sonuçtan hiç memnun değil

QNB Sigorta Hastanede Ayaküstü Hastadan Geçmişe Dönük Sağlık Kayıtları İstendi.

18 Mayıs 2024 15:57

QNB Sigorta tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetleri konusunda maalesef beklenen performansı gösterememiştir. Sigorta poliçesi başlamadan önce talep edilmeyen e-Nabız sağlık kayıtları, doktor muayenesi sonrasında provizyon verilmemesi nedeniyle hastanede hastadan ek belgelerin istenmesine yol açmıştır. Bu durum, QNB Sigorta'nın müşteri odaklı olmayan bir yaklaşım sergilediği izlenimini uyandırmaktadır. Ayrıca, yeterli nakit veya kart bulundurmadan hastaneye giden sigortalılar için bu durum zorlayıcı olabilmektedir. Müşteri memnuniyetine önem vermeyen bu tutum, sigorta poliçesini iptal etmek isteyen müşterilere karşı da anlayışsız bir yaklaşım olarak karşımıza çıkmaktadır. Bankaların güvenilir olmayan tutumlarına benzer bir şekilde, sigorta şirketlerinin de ihtiyaç anında yeterli desteği sağlayamayabileceği görülmektedir. QNB Sigorta'nın bu tecrübesi, sağlık sigortası yaptırırken dikkatli olunması gerektiğini ve her zaman beklenen desteğin alınamayabileceğini göstermiştir.

20 Mayıs 2024 09:26 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz şikayetiniz incelenmeye başlanmış olup, konuyla ilgili tarafınız ile en kısa sürede iletişime geçiyor olacağız. Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. Saygılarımızla QNB Sağlık Hayat Sigorta ve Emeklilik A.Ş.

22 Mayıs 2024 14:06

Tanı olarak baş ağrısı olan doktor muayenesinin poliçe kapsamında olmadığını belirtiyor QNB sigorta. Bu kanıya varacak ellerinde geçmişe dönük bir e-nabız sağlık kaydım yok, çünkü sigorta başlangıcında ve sonrasında bu ana kadar hiç istemediler geçmişe dönük sağlık kayıtlarını. İlk defa nöroloji muayenesi oldum neye göre kapsam dışı olduğunu bilmiyorum. Değerli müşterimiz, 17/05/2024 tarihinde Medipol Mega Hastanesi yapmış olduğunuz saglik harcamanız poliçeniz kapsamında olmaması nedeniyle onaylanmamıştır. QNB Sigorta'nin her anınızda yanınızda olduğunu hatırlatır, geçmiş olsun dileklerimiz ile sağlıklı ve mutlu Günler dileriz.

24 Mayıs 2024 16:47
qnb-sigorta-hastanede-ayakustu-hastadan-gecmise-donuk-saglik-kayitlari-istendi-1.pdf

Poliçede, sigorta şirketinin "güncel ve geçmiş sağlık verilerimi" elde etmelerine onay verdiğimi yazıyor fakat benim gerekli bilgileri elde edip, her istenildiği anda ve şartta şirkete sunmamı veya paylaşmamı zorunlu kılan bir hüküm yer almıyor. Kişisel sağlık bilgilerime erişim hakkı vermek, o bilgi ve belgeyi benim temin edip, her şartta ve anda paylaşmaya zorunlu olduğum anlamına gelmez. Sigorta şirketi benim verdiğim "Kişisel Veri İşleme Onayı ve Muvafakatname" kapsamında; ilgili özel ya da kamu kuruluşlarına başvurarak, gerekli bilgi ve belgeleri kendisi temin edebilir. Bunu yapmaya KVKK kapsamında hakkı olsaydı zaten yapardı. Sözleşme imzalama şartı olarak poliçe öncesi talep edilseydi, bir ölçüde belki makul sayılabilecek bilgi ve belgeleri, sözleşme sonrasında "Kişisel Veri İşleme Onayı ve Muvafakatname" verdiğim halde sigorta şirketi kendisi neden temin etmez? Sigorta şirketi beni "Güncel ve geçmiş kişisel sağlık hakkında bilgi ve belgeleri" paylaşmaya zorlaması ve aksi halde hizmet vermeyi reddetmesi, verdiği teminatlarını yerine getirmemesi yasal görünmüyor. Resmi Gazete 21 Haziran 2019 cuma tarihli 30808 sayılı "kişisel sağlık verileri hakkında yönetmelik - üçüncü bölüm" de - Kişisel Sağlık Verilerine Erişim başlığı altında; Sağlık personelinin ve Bakanlık birimlerinin dahi sağlık verilerine erişimi, şartlara ve hasta rızasına tabiyken, ticari kuruluşların bu verilere ulaşma ve hastadan talep etme, şart koşma, zorlama hakkından bahsedilmemektedir. Resmi Gazete 21 Haziran 2019 cuma tarihli 30808 sayılı "kişisel sağlık verileri hakkında yönetmelik - ikinci bölüm - Genel İlke ve Esaslar başlığı madde-5 altında şu ifade yeralmaktadır: "(3) Hiç kimse, sağlık hizmeti sunumu için gerekli olan durumlar haricinde, geçmiş sağlık verilerinin dökümünü sunmaya veya göstermeye zorlanamaz." Sağlık gibi hassas bir konu da böyle keyfi ve fazlaca ticari bir uygulama mağduriyete ve tedavi sürecinin zarar görmesine sebep olmaktadır. Doğum günümde beni mağdur eden ve KVKK sınırlarını zorlayan, sağlık tedavime zarar veren, Sağlık Bakanlığın yönetmeliklerinde yer alan hükümlere aykırı olarak, "sağlık verilerinin dökümünü sunmaya veya göstermeye zorlayan" ilgili şirketten maddi ve manevi olarak şikayetçiyim.

27 Mayıs 2024 10:45

28814864 kayıt numaralı şikâyet ile ilgili , Müşterimiz ile görüşülerek gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Değerli Müşterimiz, Şirketimiz ürün ve hizmetlerine ilişkin her türlü soru, öneri, talep ve şikâyetlerinizi iletebilirsiniz. Saygılarımızla QNB Sağlık Hayat Sigorta ve Emeklilik A.Ş.

27 Mayıs 2024 11:36

Resmi Gazete 21 Haziran 2019 cuma tarihli 30808 sayılı "kişisel sağlık verileri hakkında yönetmelik - ikinci bölüm - Genel İlke ve Esaslar başlığı madde-5 altında şu ifade yeralmaktadır: "(3) Hiç kimse, sağlık hizmeti sunumu için gerekli olan durumlar haricinde, geçmiş sağlık verilerinin dökümünü sunmaya veya göstermeye zorlanamaz." Suç işliyorsunuz gerekli kamu makamlarına başvurdum, derdinizi onları anlatırsınız.

Ertan
Ertan

QNB sigorta para ödemeyeceksen neden sigorta işindesiniz? QNB de olan birikimlerimi de çekeceğim devam edin böyle diyorum.

Nihat
Nihat

Sigorta ederken istenmeyen belge ve geçirilen hastalık bilgileri tazminat talebi istenince ödememek için isteniyor ve size gerekçe gösteriliyor.

Esin sonuçtan hiç memnun değil

21 Mart 2025 12:54

28 Mart 2024 18:25
Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

20 Şubat 2024 10:07