PTT Kargo Konya/Karatay Mevlana Şubesi İşini Düzgün Yapmıyor

PTT Kargo Konya/Karatay Mevlana Şubesi İşini Düzgün Yapmıyor
12 Ağustos 2023 13:10

10.08.2023 de şehir içi kargom gönderici tarafından PTT Bosna Hersek şubesinde kabul edildi. Oradan aynı gün içerisinde taşımayla dağıtım yeri olan PTT Mevlana Şubesine taşınmış. Ertesi gün olan 11.08.2023 tarihinde sabah saat 09.38’de dağıtıcıya verilmiş. Ben gün içinde teslim yeri olan yerde kargomu beklerken saat 14.24’te “PTT’ye teslim binaya girilemedi.

Haber kağıdı bırakıldı” ibaresiyle kargom dağıtıcı tarafından tekrar Mevlana şubesine geri gönderildi. Derhal yarım saat sonra ilgili şubeyi defaatle aramama rağmen açan olmadı en sonunda aramalarıma dayanamayarak olsa gerek açtılar ve "telefonunuza ulaşılamadığı için resim edilemedi gibi basit bir açıklama yaptılar" fakat birinci olarak, telefonumu aramalarına gerek yok ev adresim kapı numarasına kadar gönderici tarafından kendilerine iletildi.

İkinci olarak da telefonum gün içinde sürekli açık, ulaşamamalarına imkan yok. Ardından ilgili şube hatasını anlayarak, sisteme kayıt yaptığını ve gün içinde veya ertesi gün kargoyu teslim edeceğini söyledi. Ertesi gün olan 12.08.2023 tarihinde kendilerini tekrar defaatle aramamdan sonra nihayet tenezzül edip açtıktan sonra “dağıtıcı bugün izinli çalışmıyor kargoyu buraya gelip almanız gerekiyor” diye bir açıklama yaptı.

Ben de kargomun zaten şehir içi gönderildiğini, evimin otogar tarafında olduğunu ve oraya gidip alacak olsam hiç kargoya verdirtmeden gönderici tarafından direk elden teslim alabileceğimi kaldı ki oraya yaktığım benzin parasının ödediğim kargo ücretini hayli hayli aşacağını söyledim.

Telefondaki şahıs “tamam beyefendi pazartesi dağıtıma çıkartmaya çalışırız iyi günler” diyerek kanımca toplumun genelinin güven besleyerek kargolarını teslim ettiği devletin resmi organı olan argo tabirle koskoca PTT’de çalışanların göstermeleri gerektiği özen ve yükümlülüklere kuşkusuz ve şüphesiz tamamen aykırı ve umursamaz davranmıştır.

Dağıtıcıların da hakeza hiçbir görev bilincinde hareket etmediği, gerekli hassasiyetlerinin göstermediği açıktır. Daha önce birçok farklı kargo firmasından aynı adresime kargolar söyledim ve hiçbir suretle kargomun kargo şirketi tarafından teslim edilememesi veya çalışanlarından böyle bir vurdumduymazlık görmemiştim.

Hakimlik sınavına hazırlandığım ve sınava az bir zaman kaldığı için acil olarak soru çözmem gerekirken, bu çalışanların işlerini savsaklaması yüzünden tabiri caizse elim kolum bağlandı.

02 Kasım 2024 08:34
PTT Kargo'nun Sorumsuz Teslimat Süreci

02 Ağustos 2023 23:26
PTT Kargo Kargomuzu 10 Gündür Teslim Etmiyor
Ali sonuçtan hiç memnun değil

30 Ağustos 2023 16:35
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Gökhan
26 Temmuz 2023 18:02
PTT Kargo Kargoyu Teslim Etmiyor
Gülşah sonuçtan hiç memnun değil

Gülşah
15 Aralık 2023 16:37