Peugeot Sıfır Araç Çözülemeyen Motor Arızası!

26 Şubat 2024 17:5428.211
Barış'ın Teşekkür Mesajı
Değişen motor tesisatı ve son gelen güncellemeyle arıza giderilmiştir. İlgilenenlere teşekkür ederim.

12.01.2024 tarihinde Peugeot Göral Ümitköy bayisinden 06 efb 786 plakalı 408 marka bir sıfır araç aldım. Aracı aldığım günden beri aracı çalıştırdığım esnada motor arıza uyarısı veriyordu. Aracı toplamda 6 kez servise götürdüm. Sorun çözüldü diye teslim edilen araçta sorun maalesef çözülmemiş oluyor. Sürekli tekrarlanan bu arıza düzelmek yerine daha kötü bir hale dönüşmeye başladı. Ekranlar geç açılmaya ekrandaki animasyonlar takılmaya başladı. Ve son olarak bugün aracı servise götürdüğüm esnada seyir halindeyken motor arıza bildirimi aldım ilk defa. Motor arıza lambası yanar şekilde servise teslim ettim aracı. Açıkçası servis bakım usta sanayi uğraşmak istemediğim için şartlarımı zorlayarak sıfır aldığım araçla defalarca servise gitmekten gerçekten çok sıkıldım. Sürekli iş yerimden izin almak zorunda kaldığım için ayrıca zorda kalıyorum. Belli ki yazılımsal ya da fabrikasyon olarak kusurlu bir aracı satın almışım. Servisteki insanlar sağ olsunlar ilgileniyorlar çözmeye çalışıyorlar ancak defalarca götürmeme rağmen soruna çözüm bulunamadı. Bu mağduriyetimin bir şekilde çözülmesini istiyorum. Aynı durumu yaşayan insanlarla tanışıyorum sürekli. Bir mahkeme sürecine girmeden önce bu site üzerinden ulaşmak istedim size. Değişim iade ya da gerçekten kalıcı bir onarım yapılmasını ivedilikle bekliyorum.

6 Mayıs 2024 08:44

4 aylık sıfır aldığım aracımı 11 kez servise bıraktım. Her yeri kurcalandı birçok parçası değişti. Denek haline gelen aracımda üst üste 2 farklı motor arıza uyarısı almaya başladım. Uyarılardan biri kalıcı motor arıza lambası yakıyor. Kurcalanan yerlerden sesler gelmeye başladı aracın düzeni iyice bozuldu. Peugeot genel merkezi arayıp durumu anlattım. Aracın değişimini talep ettim. Olumsuz cevap gelmesi durumunda dava yoluna başvuracağım. 4 aylık gibi değil 10 yaşında TOFAŞ'a biniyormuş gibi hissediyorum arızalar ve sağından solundan gelen sesler yüzünden. Peugeot nun sıfır sattığı aracının arkasında durmasını ve mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum

Barış
17 Nisan 2024 14:09

Aracın sorunun giderilmesini geçtim aracı kullandıkça sorunlar artmaya başladı. Araç şu an serviste önce yazılım güncelleme denenecek. Çözüm olmazsa yurt dışından gelen motor beyni değiştirilecek. Bunlar da çözüm olmazsa dava sürecini başlatacağım.

Barış
29 Temmuz 2024 07:34

Yorumlar(9)

Recep
Benzer Şikayeti Var
4 Ağustos 2024 01:40

Barış bey 408 aracındaki arızanın yazılım güncellemenin yanı sıra değişen motor tesisatı ile değiştiğini yazmış. O zaman bu arıza yetkililerin iddia ettiği gibi sadece yazılımsal değil donanımsal da.

28 Mart 2024 16:53

Merhaba bire bir aynı sorun bende de var, benim aracım 308 Allure 2024 bir hafta önce alındı, çözüme ulaşırsanız lütfen yazınız, ilk etapta ne önerirsiniz, iletişim için e posta vesaire yazabiliyormusunuz telefonu kabul etmez sanırım site, aynı sorunu yaşayanlar olarak iletişim halinde olsak iyi olur

12 Mart 2024 18:04

Aracı sabahları ya da uzun sure park halinde kaldıktan sonra calistirdigindami (motor arızası:aracı durdurunuz) bu problemi yasiyordun. Son durum hakkında bilgi verebilirsen çok sevinirim. Aynı problemi bende yaşıyorum. Ama yolda arıza vermedi daha.

5 Mart 2024 22:00

Balgat bayinden aynı sorun bende de mevcut. Genel müdürlük ve bayiye misli ile değişim talebi dilekçemizi verdik. Sizler de talep edin. Değişim olmazsa dava yoluna gideceğiz.

4 Mart 2024 23:19

Merhaba aynı aracı aldım ve aynı sorun bire bir bende de var. Çözüm bulabildiniz mi acaba?

Yeni Aldığım Peugeot 408'de Bir Hafta İçinde Ciddi Arızalar

22 Eylül 2024 22:1633.850

Merhaba; 14 Eylül 2024 Cumartesi günü (1 hafta önce) İzmir Egem Peugeot Bayisinden 0 kilometre 408 araç satın aldım. Dah...

Yeni Aldığım Peugeot 408'de Bir Hafta İçinde Ciddi Arızalar
8 Destek2 Yorum

Peugeot 408 Otomatik Hız Sabitleme Devre Dışı Hatası

25 Mart 2024 15:2732.558

Aralık ayında almış olduğum Peugeot 408 marka aracım henüz 3700 km de olmasına rağmen 3 seferdir otomatik hız sabitleme ...

1 Destek2 Yorum

Sıfır Araçta Motor Arızası Ve Uzayan Servis Süreci Nedeniyle Mağduriyet

4 Kasım 2025 12:009.593

21.10.2025 tarihinde Ankara Göral Ümitköy yetkili bayisinden sıfır kilometre 2025 model Peugeot 2008 aracımı teslim aldı...

1 Destek

Tümünü Gör
2026 Peugeot Rifter Gt Araçta Gösterge Ekranı Arızası Ve Çözümsüzlük!

2026 PeugeotRifter Gt Araçta Gösterge Ekranı Arızası Ve Çözümsüzlük!

Muhammet
Peugeot Kilit Sorunu!

Peugeot KilitSorunu!

Ahmet
Peugeot 5008 Bagaj Kapağı Gecenin Bir Yarısı Açılıyor!

Peugeot 5008Bagaj Kapağı Gecenin Bir Yarısı Açılıyor!

Şenay
Peugeot Ümitköy Göral Sıfır Araçmış

Peugeot ÜmitköyGöral Sıfır Araçmış

Ayşe
Peugeot 3008 Sorunları Bitmiyor!

Peugeot 3008Sorunları Bitmiyor!

Sinan