Nedret sonuçtan hiç memnun değil

06 Ağustos 2024 22:58

Araç ile seyir halindeyken aracımda 'Motor yağı basıncı arızası: Aracı durdurunuz' şeklinde motor arızası uyarısı ile karşılaştım. Aracı çekici ile Peugeot yetkili servisine götürdüm. Serviste yapılan inceleme sonucunda aracın triger kayışının yıpranması ve motor yağı içinde hareket etmesi nedeniyle kopan parçaların yağ pompasını tıkadığı ve aracın uyarı verdiği tarafıma bildirildi. Servis işlemi olarak triger kayışının değiştirileceği söylediler. Ancak devir daim pompasıda arızalandığını değişmesi gerektiği söylediler. Değiştirdikten sonra araç conta yaktığı söylendi. Sandık motor için fiyat söylediler. Araç 61.000km tüm bakımlar serviste yapılmıştır. Araç motor değişim masraflarının 131.000 TL+1000km sonra bakım 4000 TL benim tarafımdan karşılanacağını söylediler. Bu kilometrede bir araçta triger setinde oluşan bir arıza, kullanıcı hatasıyla oluşabilecek bir hata değil, malzeme ayıbı, fabrikasyon veya kronik bir hatadır. Triger kaynaklı oluşan ve motor değişimine neden olan bir hatadır. Asla alma ve aldırma... Detaylar alt fotoğraflarda bulunmaktadır.

profile profile

Emrah

Şu an aynı sorunla 06.08.2024 tarihinde bende karşı karşıyayım 43000 km deki Peugeot 2008 markalı arabam ( 2022 yılında arabam 30.000 km Peugeot yetkili servisinde triger seti değişti- 5 yaş ya da 60.000 km değişim gerektiğinden) şu anda benden 190.000 TL servis bedeli olabilirmiş. Tek sevindiğim kısım otobanda triger kopmasından ölmediğime dua ediyorum.

Nedret

Çok geçmiş olsun, değiştikten 13.000km sonra Triger nasıl kopar, acaba yanlış bağlantı mı? Şu an sizin ki motorun durumu hakkında bilginiz var mı?

Peugeot 2008 Triger Kaynaklı Motor Arızası

Zafer
29 Nisan 2024 11:46
Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Stellantis PSA Group Peugeot Triger Hasarı

16 Ağustos 2024 18:31
Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Sercan
16 Ocak 2025 09:39