Param Haksız Ücret Çekilmesi

Semih
11 Ocak 2023 16:11

İzmir belediye otobüse bindiğimde İzmirim kartında para olmadığını fark ettim şoföre il dışından geldim ne yapabilirim dediğimde otobüs şoförü de kredi kartını okutabilirsin veya internetten online kart yükleme yapabilirsin dedi bunun üzerine kredi kartını okutmak istedim maalesef makine kartı okumadı ve bende internet üzerinden para yüklemek için arama motorundaki İzmirim kart yükleme yazan en baştaki siteye girerek işleme başladım. 50 TL yüklemek için İzmirim kart numarasını ve benim cep telefonumu ve kredi bilgilerini yazıp sözde dolumu gerçekleştirdim. Otobüste kartı okutmak istediğimde bakiyenin yetersiz olduğunu söyledi bunun üzerine hemen Yapı Kredi World kredi kart bilgilerine girdiğimde ne göreyim Param/ınt tekstil ele diye bir firma benden 500 TL tutarında yapmadığım harcama tutarı yansıtmış ve provizyonda beklediğini gördüm. Hemen arkasından (olaydan 3 dakika sonra) Yapı Kredi Bankası'nı şüpheli işlem bölümünü arayarak olayı anlattım karşımdaki müşteri temsilcisi bayan kredi kartını iptal etmemiz lazım ve arkasından yapılan işlem için itiraz başvuru kaydı oluşturuyorum diyerek telefonu kapattık. Ben yapılan işlemin daha provizyonda iken itiraz ettiğim için (şirket karşılığında bana herhangi mal vs gösteremeyeceğinden) iptal edileceğini beklerken Yapı Kredi Bankası tarafından 500 TL borcunuza yansıtılmıştır diye mesaj geldi, mesaja karşı itiraza da bulunup daha telefonu kapatmadan itirazın olumsuz sonuçlanmıştır diye yeni bir mesaj geldi. Şimdi bu olayı araştırdığımda İzmirim kartla ilgili (benim olayıma benzer) yüzlerce şikayete rastladım.
Şimdi soruyorum,
__Acaba İzmir Belediyesi bu konuda hiçbir önlem almış mıdır?
__Veya beni online dolumuna yönlendiren şoför bu işin içinde mi?
__Yapı Kredi'ye itiraz başvurum daha işlem provizyonda iken (internet sitesine girip bakabilirsiniz İzmirim kart yazdığımda tekstil firmasına yönlendiriliyorum) açıkça söylediğim halde itirazımı niçin incelemeden olumsuz cevap verdi?

param-haksiz-ucret-cekilmesi-1.pdf
11 Ocak 2023 20:09 (Şikayetten 3 saat sonra)

Param İzinsiz Çekim Yapılması!

Yasemin
27 Ekim 14:56
Param İzinsiz Çekim Yapılması!

Param/ / Cookplus.com Bilgim Dışında Kartımdan Para Çekilmesi

Emin
04 Ocak 11:05
Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Param 1 Hafta Geçmesine Rağmen İadeye Konu Tutar Müşterimizin Hesabına Halen Geçmedi

Sercan
10 Aralık 12:40