Otorapor Ekspertiz Raporu Mağduriyeti Yaşadım

29 Kasım 2024 11:50

2021 model, otomatik, 76.000 km'de bir Renault taliant aracı satın almak için 15/11/2024 tarihinde Oto Rapor Bağcılar Fevzi Çakmak şubesine götürdüm. 6000₺'lik eksper paketi satın alarak aracıma ekspertiz yaptılar. Yapılan bütün kontrollerde aracın kaporta, motor ve mekanik aksamının kusursuz olduğu tarafıma yazılı ve sözlü olarak bildirildi. Aracın temiz olduğuna güvendim ve satın aldım. 27/11/2024 tarihinde aracıma bakım yapmak amacıyla Renault yetkili servisi cetaş Mahmutbey’e aracımı götürdüm. Servis randevusu ve aracın geçmiş bakımlarını sorguladım. Renault servis, 08/11/2022 tarihinde doğumak Renault tarafından aracın motorunun tamamen yenilendiği, komple motor yapıldığını bildirdi. Başka bir servise rutin bakım için götürdüğümde yağ soğutucusunun arızalı olduğunu, motor soğutma suyunun komple yağ ile karıştığını bana gösterdi. Ertesi gün (28/11/2024) Oto Rapor Bağcılar şubesine aracı getirdim. Şube müdürü ile yaptığımız görüşmede aracın motorunun değiştiğini fark edemediklerini kabul ettiler. Motor suyu için yapılan bütün işlemlerin fotoğraflı olduğunu bildirdiler. Ancak motor soğutma suyunun fotoğrafının çekilmediğini belirttiler. Yani karşılaştığımız iki sorunun da bilgisini bize vermediler. Şube müdürü, konuyla ilgileneceğini ve Oto Rapor mobil uygulamasından şikayet olarak yazmamızı tavsiye etti. Biz de durumu aynı bu şekilde anlattık. 29/11/2024 tarihinde Oto Rapor Bağcılar Fevzi Çakmak müdürü beni aradı. Oto Rapor'un hiçbir sorumluluğu olmadığını bildirdi. Hatalarını kabul eden bir firma nasıl bizim sorumluluğumuz yok diyor, anlam veremiyorum. Sözde tek kurumsal ekspertiz firmasıyız diyorlar, durum bu şekilde, beni çok mağdur ettiler.

29 Kasım 2024 11:33

2021 Model otomatik 76.000 km de bir Renault Taliant aracı satın almak için 15/11/2024 tarihinde Oto Rapor Bağcılar Fevzi Çakmak şubesine götürdüm 6000₺ lik eksper paketi satın alarak aracıma eksper yaptılar. Yapılan bütün kontrollerde aracın kaporta, motor ve mekanik aksamının kusursuz olduğu tarafıma yazılı ve sözlü olarak bildirildi. Aracın temiz olduğuna güvendim ve satın aldım. 27/11/2024 tarihinde aracıma bakım yapmak amacıyla Renault yetkili servisi Cetaş Mahmutbey’e aracımı götürdüm. Servis randevusu ve aracın geçmiş bakımlarını sorguladım. Renault servis 08/11/2022 tarihine Doğumak Renault tarafından aracın motorunun tamamen yenilendiği komple motor yapıldığını bildirdi. Başka bir servise rutin bakım için götürdüğümde yağ soğutucusunun arızalı olduğunu, motor soğutma suyunun komple yağ ile karıştığını bana gösterdi. Ertesi gün (28/11/2024) Oto Rapor Bağcılar şubesine aracı getirdim. Şube müdürü ile yaptığımız görüşmede aracın motorunun değiştiğini fark edemediklerini kabul ettiler. Motor suyu için yapılan bütün işlemlerin fotoğraflı olduğunu bildirdiler. Ancak motor soğutma suyunun fotoğrafının çekilmemiş diyerek bilgi verdiler. Yani karşılaştığımız 2 sorunun da bilgisini bize vermediler. Şube müdürü konu ile ilgileneceğini Oto Rapor mobil uygulamasından şikayet olarak yazmamızı tavsiye ettiler. Bizde durumu aynı bu şekilde anlattık. 29/11/2024 tarihinde Oto Rapor Bağcılar Fevzi Çakmak müdürü beni aradı. Oto raporun hiçbir sorumluluğu olmadığını bildirdi. Hatalarını kabul eden bir firma nasıl bizim sorumluluğumuz yok diyor anlam veremiyorum. Sözde tek kurumsal ekspertiz firmasıyız diyorlar durum bu şekilde arkadaşlar bu firmaya araç götürmeyin beni çok mağdur ettiler.

02 Aralık 2024 16:23 (Şikayetten 3 gün sonra)
04 Aralık 2024 10:35
04 Aralık 2024 15:13

Motorun değişmesinin bizim avantajına olmasına biz karar veririz. Yani nihai tüketici olarak bu durumu biz analiz ederiz. Firmanız bu durumu bize bildirmekle mükellef. Ayrıca motor soğutma suyunun kontrolü yapılmadı. Her kontrolün fotoğrafı var ve motor soğutma suyunun fotoğrafı yok. Şube müdürünüz bu hatayı kabul etti ve talep açmamı istedi. Lütfen yaptığınız hataların üstünü örtmek yerine zararımızı karşılamanızı tavsiye ederiz. Size güvenerek araç aldık. Arızalı ve motoru değişmiş bir araç satın almış olduk. Daha çok bu durumla ilgilenmenizi beklerdik. Araç götürmeyin arkadaşlar bu firmaya problem olduğu zaman 2000 ₺ daha verseydiniz garantili olarak biz arızayı tamir ederdik diyorlar arızayı tespit etmek yerine.

Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Otorapor Ekspertiz Hataları Yüzünden Satışım Gerçekleşmedi

Özgür
21 Haziran 2025 22:50
Akın sonuçtan hiç memnun değil

Otorapor Hatalı Ekspertiz Raporu

08 Temmuz 2024 09:46
Otorapor Hatalı Ekspertiz Raporu
Ercan sonuçtan hiç memnun değil

Oto Rapor Firması, Araçta Ağır İşlemi Görmeyerek Beni Mağdur Etmiştir.

30 Ağustos 2024 15:49
Abdurrahman sonuçtan hiç memnun değil

Otorapor Ekspertiz Raporunda Eksik Ve Hatalı Bilgilerle Mağduriyet Yaşadım

Abdurrahman
15 Temmuz 2025 11:31
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Serkan
02 Nisan 2025 06:46