Emrah sonuçtan hiç memnun değil

31 Ekim 2024 23:14

Vitaminler.com sitesinden görseldeki Orzax Ocean Hepalex 60 kapsül isimli takviye ürünü aldım. Resimde gördüğünüz gibi kapsüller, folyolu ve kapalı olan ambalaj yuvasından çıkartılmamış olmasına rağmen form kaybetmeye başladı. Sağlam görünen tabletler ise ilk günden beri folyosundan çıkardığımda elime yağlı yağlı geliyordu. Zaten göreceğiniz üzere sağlam görünen tabletlerin boyutlarında standart yoktur. Farklı tarihlerde çekilen resimlerde tabletlerdeki değişiklikleri fark edebilirsiniz. Ürünle ilgili durum bariz bir kalite problemi olmasına rağmen firma yetkilileri mailime, internet satışlarından sorumlu değiliz minvalinde gayet sorumsuz olduklarını beyan eden bir dönüş yaptı. Oysa hepimizin bildiği üzere aracı firmalar üzerinden e-ticaret sitelerine severek yaptıkları her ciro ve kardan nasıl sorumlularsa, bu seviyede kalite kaynaklı bir ürün probleminde de tabii ki sorumlu olmalılardır. En azından tüketiciyle gerçek bir iletişim sağlanmalı ve bilgilendirme yapılmalıdır. Sanırım durumun o kadar iyi farkındalar ki ürünü incelemek bile istemediler.

Not: Ürün eylül ayında satın alındı, kuru ve serin bir odada saklanarak bekletilmeden kullanıma başlandı. Buna rağmen üründeki sorun devam etti. Son kullanma tarihi resimlerde görüleceği üzere 2027'dir. 10 yıldır bu siteden ürün alıyorum, 1 kere bile benzer bir problem yaşamadım. Tabii ki internetin genelinde incelersek firmaların kusursuz oldukları durumlar da olabilir. Ama sadece internet alışverişi diye ürünü incelemeden sorumluluklarının kusursuz olduğunu hatta hiç sorumlulukları olmadığını söylemeleri hiç etik değil. Gerekirse buraya da eklerim durumu izah ettiğim ve ürünü kullanmış olmam veya kullanıma devam etmemle ilgili sağlık riski soruma da tenezzül edilip dönüş yapılmadı. Bilindiği üzere bu ürünler Tarım ve k. İ. Bakanlığı regülasyonlarına göre satışa sunuluyor. Yani marketteki gıda ürünü gibi değerlendiriliyor ancak bu sağlık desteğini alan kişiler, karaciğer sağlıklarını desteklemek ve korumak amacıyla alıyorlar. Yani Türkiye'deki bakanlık izinleri, internet satışı vs her şeyden bağımsız olarak durup bir düşünürsek; günün sonunda bunlar sağlık ilişkili ecza ürünüdür. Bu öneme rağmen, üretici firmanın duyarsızlığı gerçekten korkutucu ve ilk defa bu siteye bir şikayet yazma gereği duydum. İnsan sağlığını ve müşteri geri bildirimlerini önemsemeyen bir firma kültürüne sahip olduklarına kanaat getirdim.

profile profile profile
05 Kasım 2024 09:05 (Şikayetten 4 gün sonra)
Emrah
Emrah
05 Kasım 2024 20:36

Vitaminler.com sizin ürünleri ana bayinizden veya direkt sizden tedarik ettiğini belirtiyor. Saklama koşullarını eczaya uygun yapıyorlar. Aksi durumda tüketicilerinizin sağlığına önem vermeyen ve saklama koşulları şüpheli bir satış yerine ürün tedarik etmezsiniz diye düşünüyorum. Ürünü görmeden bu sitedeki her internet alışverişine, saklama koşulları klişe mailinizi yapıştırmanız hiç etik değil. Hepalex isimli ayçiçek yağı karışımlı ürününüzün kapsülleri sızdırıyor. Otomatik mesajınızda mail adresinizi ve telefonunuzu belirtmişsiniz. Oysa ürüne ne olduğunu ve olası bir riskini sorduğum 2. Mailime cevap vermediniz. Yani dönüş mailleriniz bile olaya ve kişiye özel değil.

Ayten
Ayten

Madem bazı sitelerden almak güvenli değil o zaman ürünlerin satışını sadece eczanelere verin millette ona göre alsın hem çok pahalı hem de güven vermiyor herkese kopyala yapıştır aynı cevaplar veriliyor orijinalliğini sorgulamak istiyorum sorgulayacağım bir yer bulamıyorum

orzax-ilac-hepalex-urunu-kalite-problemi-ve-firma-duyarsizligi-1.jpg

Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

Orzax İlaç Orzak Ocean Son Kullanma Tarihi Geçmemiş Ama Bozuk Olan Ürün!

19 Aralık 2023 15:05
Orzax İlaç Orzak Ocean Son Kullanma Tarihi Geçmemiş Ama Bozuk Olan Ürün!

17 Ekim 2023 23:30
Orzax İlaç Sağlık Ürünlerinde Son Kullanma Tarihi Sorunu
Kemal sonuçtan hiç memnun değil

Orzax İlaç Cevapsız Destek Ve Kırık Tabletlerle Hayal Kırıklığı

28 Temmuz 2025 17:22