Opel Mokka Gaz Pedalı Arızası Code 84

15 Ağustos 2023 13:14

Opel Mokka 2015 1.6 otomatik...code 84 hatası verdi 6ay önce bir müddet arada yanıp kaybolan uyarı ile kullanmaya devam ettim. Sonunda servis pedalın değişmesi gerektiğini söyledi. Değiştirdim. Aynı arıza geçen 2 hafta önce tekrar çıktı. Bu sefer servis arızanın elektrik tesisatından olabileceğini. Ve hatta beyin arızası olabileceğini... Ve hatta çok yüksek maliyetinin olabileceğini söyledi... Ve daha güzeli. Servis için ancak 1.5 -2 ay sonra randevu verebileceklerini söylediler... Yani pedalı boşuna değiştirmişiz. Şimdi de tesisatı değiştirmekten bahsediyorlar. Beyin de değişmesi gerekebilirmiş. Ölümü göster, sıtmaya razı et... Belli ki Opel de kronik bir arıza... Opel markasının bu ayıbı gidermesini bekliyorum... Önümüzdeki hafta aracı başka bir Opel servise bırakacağım... Bakalım ne gibi gelişmeler yaşanacak göreceğiz... Gelişmeler, paylaşacağım...

30 Ekim 2023 18:45

Gaz pedalı değiştikten sonra tekrar aynı arızayı verince servisin yolunu tuttum... Yeni tesisat çektiler... Sıkıntı şimdilik çözüldü görünüyor. Ama uzun yola çıkmadım henüz. Araştırmalarım, pedala en yakın olan soketten dolayı arıza verdiği yönünde, servis elemanları tek tek arayıp arızalı soketi bulmaktansa, komple tesisatı değiştirmeyi daha basit ve kesin çözüm görüler... (aslında haklılar.) hatta arıza ilk bulunduğunda pedalı ve tesisatı birlikte değiştiriyorlar... (kesin çözüm.). Ama Opel i böyle kronik bir arıza olmasına rağmen müşterisini sorunla baş başa bırakmasını hatasının arkasında durmayışını yadırgadım. Marka diye bildiğim Opel den farklı yaklaşım beklerdim...

16 Ocak 2024 15:07

Tesisatı değiştirdikten sonra tekrar arıza vermedi. Gaz pedalı kolay kolay arıza veren bir parça değil. Soketler de ya da tesisat bu arızaya sebep oluyor. Pedal+tesisat değişimi kesin çözüm diyorlar. İlk arızayı yaşayanlar pedal mı tesisat mı diye ikilemde kalmaktansa her ikisini de değiştirin bence. Asıl serzenişim Opel yetkililerinin böyle bir durumda kafalarını kumdan çıkarmamaları. Bu kadar şikayete çıkıp yorum bile yapamıyorlar. Opel markasını sorgulamaya başladım.

Yorumlar (7)

Ahmet

Benim aracımda 2015 Opel Mokka aynı sorun kod 84 ( motor gücü yavaşlatıldı) uyarısı verdi uzun bir süre arızayı çözemediler sanayide Opel elektrik ustası tavsiye ettiler ona gittim yazılım güncellemesi yaptı düzeldi çok şükür 2 aydır bir sorun yok inşallah olmaz sizde deneyin derim

Emirhan
Emirhan

Geçmiş olsun Selçuk Bey, aynı problem bizde de var araç aynı model her şey aynı bizde pedalı değiştirdik ancak sorun çözülmedi siz elektrik tesisatı değiştirildiğinde siz problemi çözebildiniz mi sizinle iletişime geçebilirsiniz. 0252 6141288 telefonumuz

Seyit
Seyit

Merhaba, sorun giderildi mi, bende dün verdim gaz pedalı değişecek dendi, bir de bundan 6 ay önce Android taktırmıştım, onu taktırır taktırmaz ekranda anahtar işareti anlık yanıp sönüyordu, ta ki code 84 çıkana kadar, sürekli yanmaya başlayınca servis yolu tuttuk

Şikayeti Çözüldü

Merhaba aynı sorun benim arabada var çözüm bulabildiniz mi bilgi verirseniz sevinirim

Şikayeti Çözüldü

Merhaba benim arabada da aynı sorun var ne yaptınız düzeldim bilgi verirseniz sevinirim

Ahmet

Arıza düzeldi aynı arıza bizde de var çözemedik sebebi nedir acaba teşekkürler

Şikayeti Çözüldü

Sebebi nedir. Aynı sorunu bende yaşıyorum bilgi verirseniz sevinirim

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araca Güvendim, Motor Arızası Ve Belirsiz Bekleyiş Yaşıyorum

Yusuf