Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Ehliyet Fotoğraf Sorunu

12 Haziran 2024 23:0320.873

24 Ekim 2023'te ehliyet sınavını geçtim. Randevu alıp belgelerle nüfus müdürlüğüne gittiğimde, sistemdeki fotoğraf ile verdiğim fotoğraf arasında benzerlik bulunamadığı için işlemi ilerletemediklerini ve dilekçe yazılması gerektiğini söylediler. Kasım ayında dilekçe yazıldı ve bende de bir örneği şu an var. Fakat dilekçeye olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmedi. 30 Nisan'da randevu alıp tekrar nüfus müdürlüğüne gittim, ilerleyişi sormak için. Dilekçeyi Kasım'da yazmışız fakat geri dönüş olmamış, tekrar göndereceğiz, bekleyin deyip gönderdiler. Ödemesi çoktan yapılmış ve ehliyet sınavı geçilmiş zaten, daha ne kadar beklemem gerekiyor? Herhangi bir estetik işlemi yok yüzümde ve ehliyet için verdiğim fotoğrafla pasaportu çıkarttığımda herhangi bir sıkıntı oluşturmadı. Pasaportu alabildim ama aylar geçmesine rağmen hala ehliyet ile ilgili bir ilerleme olmadı. Bir yıl olacak, ehliyet almak bu kadar zor olmamalı ve süreç bu kadar uzatılmamalı.

Semanur
11 Haziran 2025 00:56

Ehliyetli yılbaşından bir hafta önce aldım. Benim başvuru yaptığım yılla beklenen süre arasında ehliyette fiyat farkı çıktığı için geçen sene ödeme yapmama rağmen tekrar ödeme yaptım ve önceki ödemenin iadesini aldırdım. Beklemekten başka bir ihtimal birrakmıyorlar çünkü ilgilenen bir yer veya insan yok.  İadesi de bir kaç ay sürüyor ödemenin onun için illa seçilen vergi dairesinin olduğu ilçeye gitmeye gerek de yok online vergi dairesinden dilekçe yazıp süreci bekliyorsunuz yine o kadar. Herhangi bir yol var mı başka bilmiyorum maalesef.

Semanur
11 Haziran 2025 01:06

Uyuşmazlık çıkan fotoyu değiştirme imkanınız varsa onu önerin böyle bir sorun oluştuğunda dilekçe yazmadan önce çünkü süre uzadıkça verdiğiniz o uyuşmayan fotoğrafta 6 ay geçtiği için güncel olmuyor ve sizden güncel bir fotoğraf istiyorlar. Süreyi takip edin her yıl fiyat değişiyor değişmeden halletmeye çalışın aksi halde fiyat farkından dolayı ödeme isteniyor. Hiçbir şekilde bu konuda yardımcı olmuyorlar dilekçe yazın diyorlar fakat onun da cevabı için bekleme süresi oluyor ve süreç iyice uzuyor. Güncel tutarı ödeyip eski ödenen tutarın iadesini yapmanız mümkün. Aradaki tutar da ödeniyor ama vergi dairesine gidip yazı filan isteniyor yine bilginiz olsun.

Yorumlar(9)

24 Ekim 2025 14:21

Merhaba aynı sorunu bende yaşadım. Milli Eğitim müdürlüğüne gittim müfettişin kontrol edecek ve sizi çağıracaklar dedi henüz aranmadım siz ne durumdasınız?

7 Şubat 2025 23:33

Merhabalar, çözüme ulaştınız mı acaba

7 Kasım 2024 18:15

Merhaba sorun çözüldü mü aynı sorunu yaşıyorum süreci anlatır mısınız

11 Ekim 2024 11:59

Merhaba aynı sorunu yaşıyorum şu an da 2 ay geçti hala haber yok! Siz çözebildiniz mi? Böyle saçmalık olabilir mi ya! Zaman içinde insanlar depişir aynı kalmıyoruz değil mi? Parmak izine baksınlar ya da başka bir yolu olmalı ne saçma bir sistem

28 Ağustos 2024 12:18

Merhaba semanur aynı şeyi bende yaşıyorum şimdi sen çözdünmü ve bana ulaşabilirmiisn çözdüyseniz insta ibgoktas10

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Ehliyet Resim Uyuşmazlığı

23 Ağustos 2024 23:4319.371

Merhaba ben Ege S**** 1/08/2024 Küçükçekmece Nüfus Müdürlüğü'ne ehliyet başvurusu yaptım. Fotoğraf uyuşmazlığı nedeniyle...

2 Yorum

Öne ÇıkanKonular