Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Çoklu Vatandaşlık İle İlgili Şikayet

08 Temmuz 2024 00:27

Merhaba, Alo 199 Nüfus ve Vatandaşlık Hattı'nı aradım 5 kez çoklu vatandaşlık için. Bilgi almak istediğimi söyledim fakat ilk bağlandığım hanımefendi sistemin açılmadığını söyledi. Tekrar aradım, ne alaka ise 154 diye bir numara verdi. Sonra yine aradım, bu kez 199'u aradım ve telefon yüzüme kapatıldı. Kapatılmadan önce görüştüğüm beyefendi, bilgisi olmadığını ve beni dinlemeden direkt Türk vatandaşı olmak için 5 yıl evli olmam gerektiğini söyledi. Kardeşim, ben evlilik yoluyla vatandaşlık istemiyorum. Sadece Alman vatandaşıyım ve çift vatandaşlık için gerekli evrak listesini öğrenmek istiyorum. Bu kadar basit. Neyse, telefon yüzüme kapatıldı, sonra tekrar aradım. Hanımefendi bana bu konuyla alakalı bilgileri olmadığını ve benim zaten Türk haklarını koruyarak çıktığımı, Türk vatandaşı olmama gerek olmadığını söyledi. Sonra ben dedim ki, 26 Haziran'da bu yasa devreye girdi, ben hem Alman hem de Türk olmak istiyorum. Hanımefendi, Nüfus Müdürlüğü'nden bu bilgiyi alabileceğimi ve istersem randevu oluşturabileceğini söyledi. Bilgisiz, ilgisiz ve agresif çalışanlarla dolu bir yer. Gereğinin yapılmasını istiyorum.

Nergiz

Selamlar, bende sizin gibi cifte vatandaşlık için tekrar Türk vatandaşlığına başvuruda bulunacağım. E devlet uygulamasına girip aramaya Türk vatandaşlığını kazanma ön başvuru yazarak başvuru formunu doldurabilirsiniz. Ben formda saçma sapan bir hata alıyorum ama belki siz basarili olursunuz.

Hacer
04 Aralık 2023 17:16

Alo 199 Cevap Vermiyor: Pasaport İşlemleri İçin Çözüm Bekleniyor

Esma
02 Aralık 2024 20:05

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık Başvuru Araştırmada Ankara'da Takılı Kaldı

Muhammetali
24 Mart 2024 16:12