Mtn Motors Esenyurt Galeri Mağduriyeti

07 Haziran 2024 12:43

Mtn Motors (Otoport) Esenyurt firmasının araba ilanlarından bir tanesini sahibinden.com üzerinde gördüm. İlan No:1164988** dur. İlan 2023 model Audi A3 54.000 km de ve açıklama kısmında da sadece sağ ve sol kapıların boyalı olduğunu yazmışlar ve telefonda da sözlü olarak bunu beyan ettiler. M** Bey telefonla görüştüğüm kişi (Ekte ilan görüntülerinde görebilirsiniz).

Bunun üzerine 2.5 Saat yol giderek Mtn Motors (Otoport) Esenyurt Galerisine gittim ve aracı ekspertiz yaptırmak istediğimi söyledim bunun üzerine Oto Rapor a gittim 5950 TL ödeme yaparak detaylı Exper yaptırdım.
Araç ne yazık ki işletme sahibi m** Beyin söylediği gibi çıkmadı. Kaporta olarak 4 parçada daha boya çıktı.

Ek olarak araç beyninde arızalar, Direksiyon kutusunda boşluk, amortisörlerde yağ kaçağı çıktı.
Sonuç olarak 30 yıllık esnaf olmasına rağmen ne ilan açıklamasında yazıldığı gibi ne de söylediği gibi çıkmadı araba.

Bunun üzerine uzaktan yoldan geldiğimi rapora 5950 TL para ödediğimi ve bu konuda mağdur olduğumu söylememe rağmen " Ben sana 1 TL bile vermem" diyerek ve galeriden kovarcasına hareketler yaparak konuyu kapatmaya çalışmıştır.

Hem uzak yoldan geldim, hem tüm günüm gitti hem de 5950 TL rapor ücreti verdim ve beni mağdur etmiştir. Belki mağduriyetim giderilmeyecek. Kimse parayı sokakta bulmuyor. Para kolay kazanılmıyor. Mağduriyetimin giderilmesi için tüm hukuki yollara başvuracağım. İlan ekran görüntülerini ve raporu ekte görebilirsiniz.

Mtn
Mtn

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum alıcı arkadaş aracı ekspertiz yaptırdığında extra bildiğimiz haricinde çamurlukta 1 parça lokal boya fazladan çıkmıştır ve extra olarak 2. El tüm araç genelinde olan direksiyon kutusunda hafif bir boşluk olduğu söylenmiştir ekspertiz firması tarafından, biz alıcı tarafa (yanında galerici bir arkadaşıyla beraber geldi) masraf 5-10 bin tl masrafı olmasına rağmen 25 bin tl fiyat indirimi teklif edilmiştir alıcı kişi bu teklifi reddetmiştir sonrasında kişiye masrafları tarafımızca karşılayıp o şekilde teslim edilmesi teklif edilmiş alıcı taraf o teklifi de reddetmiştir sonrasında alıcı arkadaşın araçta ciddi bir problem olmamasına rağmen alıcı arkadaş sanırım kendine yeni bir araç bulduğundan dolayı her iki teklifimizi de reddedip galeriden ayrılmıştır.

Alparslan

1. Araç beyninde arızalar, 2. Direksiyon kutusunda boşluk 3. Amortisörlerde yağ kaçağı 4. Kaportada ekstra 1 değil 2 parça boyalı Bunların hiçbiri ne ilanda yazıyordu, ne gittiğimizde söylenmedi. Masrafları karşılamayla ilgili bir teklif gelmedi. 25 bin tl indirim dediğiniz fiyat pazarlık yaptığımız fiyat. Masraflardan dolayı herhangi bir indirim teklif edilmedi. (Ekte göreceğiniz üzere Galeriden çıktından yarım saat sonra fiyatı 30 bin tl aşağı indirdiniz). Sonuç olarak beni yanıltarak tüm günümü de alarak uzun yoldan getirdiniz. Verdiğim ekspertiz ücretini zorluklarla kazanıyorum. Son kuruşuna kadar helal etmiyorum.

27 Ağustos 2024 10:07

Eksper Raporunda Gizlenen Gerçekler