Monster Notebook Garanti Kapsamındaki Bilgisayarın Ani Yanma Sorunu Ve Teknik Servis Şikayeti

12 Şubat 2024 11:06

Garantisi devam eden ve yüksek bir meblağ ödediğim Monster Semruk S7 bilgisayarım, herhangi bir ısınma veya uzun süreli çalışma olmaksızın, sabah açma tuşuna bastığımda aniden alev aldı. Teknik servis 12 gün sonra 'ana kart ve klavye sıvı teması nedeniyle yanmış, 20.700 TL ödemeniz gerekiyor' diyerek beni aradı. Herhangi bir sıvı teması yaşamadığımı belirtmeme rağmen, servis fotoğraflarda sıvı teması olduğunu iddia etti. İlk etapta ödemeyi kabul ettim fakat bilgisayarıma sıvı teması olmadığından eminim; aksi takdirde bunu belirtir ve durumu kabullenirdim. Daha sonra buradaki şikayetlerde, insanların sıvı teması yaşamadıkları halde para talep edildiğini okudum. Bir müşteri olarak çok çaresiz hissettim. Üstelik, bir bilgisayarın kendi kendine alev alması gibi üretim hatasından şüphelenirken, olmayan bir durumun açıklamasını yapmak zorunda kalmak absürt. Monster'ın en pahalı bilgisayarlarından birini satın almıştım ve teknik destek sistemlerindeki fotoğraflarda sadece yanıkları görebiliyorum. Bu durum üzerine teknik desteği tekrar arayarak ödemeyi yapmayacağımı ve durumu Tüketici Hakları'na taşıyacağımı ilettim. Bana, bilgim dışında birinin sıvı döküp dökmediğini sordular, böyle bir durumun olmadığını belirttim. Ardından, yanma durumunun sıvı teması dışında nedenlerle de meydana gelebileceğini fakat kayıtlara sıvı teması olarak geçtiğini söylediler. Sıvı teması olmamasına rağmen garanti kapsamı dışında bırakmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Durumun incelenmesi için Tüketici Hakları'na başvuracağım. Daha önce Samsung marka bilgisayarımın üzerine su dökülmesine rağmen alev almadığını ve çalışmaya devam ettiğini deneyimlemiştim. Şimdi ise, böyle bir durum yaşamadan ikinci bir bilgisayar bedeli ödemek zorunda bırakılmak oldukça sinir bozucu. Kaliteli bir bilgisayar alarak bu tür sorunlardan kaçınmayı ummuştum, ancak şikayetleri okuduktan sonra büyük bir pişmanlık yaşıyorum, keşke almasaydım. Şu an, hiçbir sebep olmaksızın alev alan bir yıllık bilgisayarım için ikinci bir bilgisayar bedeli ödemem bekleniyor.

12 Şubat 2024 11:09 (Şikayetten 2 dakika sonra)

Hülya
Hülya
12 Şubat 2024 11:26
monster-notebook-garanti-kapsamindaki-bilgisayarin-ani-yanma-sorunu-ve-teknik-servis-sikayeti-1.jpg

Şikayetim değiştirilerek yayımlanmış asıl yazdıklarım arasında bu sitede okuduğum şikayetlerde diğer insanlara da sıvı teması olmamasına rağmen sıvı teması olduğu söylenerek kapsama alınmadığı ve ödeme talep edildiğiydi. Ayrıca yine durduk yere Monster bilgisayarı alev alan başkaları da var.

12 Şubat 2024 11:54

Edip sonuçtan memnun değil

Monster Notebook Cihazımın Anakartı Yandı

14 Ağustos 2023 12:05
Servan sonuçtan hiç memnun değil

01 Temmuz 2024 19:24
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

28 Aralık 2023 14:03
Eren sonuçtan çok memnun

Monster Laptop: Kronik Pil Sorunu Ve Teknik Servis Hayal Kırıklığı

17 Ekim 2024 16:06
"Sonunda gerçekten çözüm sunan biri ulaştı, süreci yönetti, garantisi geçmiş bir ürüne, sattıkları ürünün arkasında durarak, müşteriyi dinleyerek çözüm getirdi. Markaya olan güvenimi onardı. Kendisine buradan teşekkürlerimi sunarım. Hataları fark ederek çözüm sunmak günümüzde çok sık rastlanan bir durum değil."

Monster Temizlik İçin Verilen Bilgisayarı Anakartı Yanık Geri Verdiler

19 Ağustos 2024 17:56