Milli Savunma Bakanlığı Yoklama Başvurusu Yapamıyorum

04 Eylül 2024 20:12

06 Kasım 2024 00:34

Sakatlığımdan ötürü ertelemem vardı. Ertelemem bitti, tekrardan aile hekimim tarafından sevk verilecekti ama sisteme girerken "MSB servisi mesajı: yükümlü yoklama işlemi için uygun değildir. Asal gn. Md. Lüğü kayıtlarındaki durumunuz e-yoklama yapabilmek için uygun değildir. Lütfen en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz! " yazısı çıkıyor. Aynı şekilde askerlik şubesine gidince de güncelleme yapılıyor: "askerlik yoklama işlemlerinin askerlik şubesi aşaması başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Yoklama işlemlerini tamamlamak için aile hekimine gidiniz." yazısı çıkıyor. Tekrardan aile hekimine gidince, tekrardan askerlik şubesine müracaat ediniz diyor. Sevk kağıdı alamıyorum. Heyet için gerekli yardımcı olur musunuz? Elimizden bir şey gelmiyor diyorlar, birbirlerine gönderip duruyorlar. Benim ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz? Lütfen bu sorun ne zaman düzelecek? Sevk kağıdı alıp heyete girmem gerekiyor. Birbirlerine gönderiyorlar, ikisi de yapacak bir şey kalmadı diyor.

29 Ekim 2024 14:19

29 Ekim 2024 14:18

Yorumlar (8)

Mert
Mert

Merhaba. Aynı sorunu yaşıyorum. Gelişme kat edebildiniz mi?

Serhat

Ben daha bugün çözdüm, askerlik şubesine gidip eski yoklama işlemini iptal ettirip tekrardan yaptır, seninle ilgilenen kişinin sabit numarasını al ve doğrudan sağlık ocağına git. Ben numarayı aramadım bile direkt çözülmüş oldu.

Said
Said

Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum yaklaşık 1 haftaya yakın bir süredir uğraştım ama çözemedik çömü buldunuzmu

Serhat

Ben eski yoklamayı iptal ettirip yenisini açtırınca sorun çözüldü.

Ataberk
Ataberk

Birebir aynı sorun bende de var 2022 Eylül Ayında kaza geçirdim. 2023 Aralık'ta erteleme aldım. 5 Aralık 2024 te sona erdi. Bugün, yani 12 Aralık 2024 te sevkim var 1.5 haftadır işlem yapamıyorum. Aile hekiminde aynı uyarıyı ben de alıyorum. Sağlık bakanlığını aradım defalarca askerlik şubeye ve sağlık ocağına gittim bir ilerleme kat edemedim. Sorunu çözümlendirebildiniz mi?

Serhat

Ben bugün çözdüm, Askerlik şubesindeki kadın deneyimli biri çıktı ve direkt çözebildi vallahi. Bana eski başvuruyu iptal edip yenisini açtığını söyledi ve sabit telefon numarasını verdi. Sağlık ocağına git doktor eğer şu an yapabilirse sorun yok, yapamazsa başka bir doktorun bilgisayarından denesin. O da sorunu çözmezse beni ara dedi. Hiç uğraşmadan direkt sorunsuz biçimde düşmüş sisteme 2. Kayıt, direkt sevk aldım.

Serhat

İkinize de bir şey sormak istiyorum, ikametgah kaydınız var mı? Bende yok ve aynı hatayı aldım, ondan ötürü olabileceğini düşünüyorum o yüzden sormak istedim?

Doğukan
Doğukan

Hayır hala çözemedim nasıl çözeceğim bilmiyorum bende 100 sefer aradım her yeri ama hala çözüme ulaşamadım siz naptınız halledebildiniz

E-Devlet'te Askerlik Sevk Belgesi Alamama Mağduriyeti

28 Eylül 2025 02:02